web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Declaraţiile de Unire cu România continuă! A venit rândul satului Grătieşti

Liviu G. Stan 6 februarie 2018 2

 

Satul Grătiești din municipiul Chișinău a votat Declarația de Unire. Aceasta este cea de-a 13-a localitate care a spus oficial „DA” Unirii, transmite 10TV.

Textul Declaraţiei de Unire:

AVÂND ÎN VEDERE istoria comună de secole al poporului român de pe ambele Maluri ale Prutului și comuniunea de istorie, limbă și cultură a Republicii Moldova și României drept fundament inalienabil al națiunii române. 
AFIRMÂND că fără acceptul populaţiei din Basarabia, nordul Bucovinei şi Ţinutul Herţa, aceste teritorii au fost ocupate prin forţă la 28 iunie 1940 de URSS. INSISTÂND asupra lichidării consecințelor pactului Ribbentrop-Molotov din 1939, care a supus terorii națiunea română, unica națiune europeană separată până în prezent.
CONȘTIENTIZÂND că situația social – economică din Republica Moldova este critică, și după 25 ani de Independență majoritatea cetățenilor trăiesc la limita sărăciei fără a le putea oferi o perspectivă clară de dezvoltare durabilă economică și socială cu respectarea tuturor drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.
CONSTATÂND o conjunctură regională periculoasă, marcată de agresiuni militare în Republica Moldova, Georgia, Ucraina și alte state din zonă din partea Federației Ruse, care în final duc la instabilitate și insecuritate, care poate afecta direct soarta cetățenilor Republicii Moldova prin a fi izolați de spațiul valoric național și european și atrași din nou în jocurile imperiale ale Rusiei.
RECUNOSCÂND că Republica Moldova – în calitate de stat suveran și independent este pus în pericol datorită planului de federalizare (trasnistrizare) a republicii, promovat cu insistență de marionetele Kremlinului ajunse în funcție la Chișinău și anticostituțional la Tiraspol.
AVÂND ÎN VEDERE că anul acesta marcăm Centenarul Unirii de la 1918 și conștientizând că Declarația de Independență a Republicii Moldova din 27 august 1991 a fost o primă etapă pe calea reîntregirii națiunii române.

În temeiul votului dat de către locuitorii comunei Grătiești. Municipiul Chișinău la alegerile locale din 14 iunie 2015, în conformitate cu Declarația de Independență a Republicii Moldova adoptată la 27 august 1991, a Constituției Republicii Moldova, a Legii nr. 436 privind administrația publică locală, Consiliul local al comunei Trușeni,

DECLARĂ:

– Unirea simbolică a comunei Grătiești, mun. CHIȘINĂU cu România, de acum și pentru totdeauna.

CERE Parlamentului de la Chișinău: 
– Să se întrunească în ședință extraordinară în care să discute chestiunea unificării Republicii Moldova cu România, ca unică soluție de integrare în familia NATO și UE și asigurare a bunăstării și securității pentru cetățenii Republicii Moldova. 
– Să înființeze un Minister al Unificării, prin care să se asigure tranziția teritoriului Republicii Moldova la noul Stat român.”

 

Anterior, 12 localități au votat declarația: Parcova (Edineț); Ulmu (Ialoveni); Bardar (Ialoveni); Ruseștii Noi (Ialoveni); Puhoi (Ialoveni); Văsieni (Ialoveni); Feștelița (Ștefan Vodă); Opaci (Căușeni); Gotești (Cantemir); Săseni (Călărași); Nișcani (Călărași); Sărătenii Vechi (Telenești).

 

Comentarii de pe Facebook

comments

2 Comments »

 1. =Iancu dela Cetatea Hotin= 7 februarie 2018 at 08:40 - Reply

  Re-Unire – împlinire !
  Re-Unire – ne-murire !
  Re-Unire – fericire !
  Re-Unire – făurire !
  Re-Unire – primenire !
  Re-Unire – contopire !
  Re-Unire – re-înnoire !
  Re-Unire – bună știre !
  Re-Unire – des-tăinuire !
  Re-Unire – ne-mărginire !
  Re-Unire – re-amintire !
  Re-Unire – bucurie !
  Re-Unire – doar iubire !
  ——————————————–
  RE-UNIRE:
  aurire – cinstire – dezrobire – dăinuire – dăruire – desăvârșire – devenire –
  grămădire- hărăzire – împăciuire -înflorire – întinerire – întregire –
  limpezire – mântuire – milostivire – miruire- moștenire –
  mulțumire – omenire – prevestire- propășire –
  prorocire – rânduire – regăsire – restabilire –
  restituire – rotunjire -rumenire –
  statornicire – străduire –
  TĂMĂDUIRE !
  ——————————————

Leave A Response »