web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Parlamentar al României, mesaj pentru primăriile din Rep. Moldova care au votat Unirea

Iulia Modiga 13 februarie 2018 3

 

Administrațiile locale din Republica Moldova sunt primele care aduc în atenție dezideratul Unirii cu România, întocmai cum s-a întâmplat la 1918. De această părere este deputatul Constantin Codreanu, care a prezentat la tribuna Camerei Deputaților o Declarație politică intitulată „ReUnirea celor două state românești este inevitabilă”.

 

Cum este și firesc, în anul Centenarului Marii Uniri, tot mai multe localități basarabene vor opta univoc și oficial pentru revenirea în familia noastră românească. Folosesc ocazia și le spun confraților mei basarabeni de la această tribună a Parlamentului din București: Îndrăzniți! Nu vă temeți! Unirea face puterea! Astăzi suntem 20 de comune, mâine vom fi sute de sate și orașe”, a declarat Codreanu.

Parlamentarul a salutat demersul primăriilor din Republica Moldova, de a vota Declarații de Unire cu România, și i-a invitat pe aleșii locali să efectueze o vizită în Legislativul de la București.

Ceea ce au inițiat acum, perfect natural și democratic, cele 20 de comune basarabene este o dovadă că ReUnirea, ca proces acumulativ, este în plină desfășurare și că niciun dodon nu o poate opri. Le adresez primarilor și consilierilor primelor 20 de comune basarabene care au votat ReUnirea, dar și celor care o vor face de acum încolo, invitația de a vizita Parlamentul României”, a spus deputatul PMP.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

3 Comments »

 1. Patrie, popor 13 februarie 2018 at 13:10 - Reply

  Această lecție de patriotism, face referire la iubirea și respectul față de neamul din care facem parte, nu față de state efemere impuse de interesele geostrategice ale mai marilor lumii. Dacă patriotism ar însemna doar ați iubi patria (conform dodonilor, voroninilor și altor asemenea făpturi), atunci aceștia de ce nu și-au iubit URSS-ul în care s-au născut, cum este cu acel patriotism, când funcționează și când nu ? Este doar după bunul plac ? Nu. Pentru că patriotismul face referire la patria care se suprapune peste vatra pe care un popor a fost lăsat de Dumnezeu, nu de Stalin. Aceea-i Patria, la ea face referire patriotismul. Iar noi suntem peste tot, de la Dunăre la Mare și de la Nistru pân’ la Tisa.
  Aceasta-i Patria, aceasta-i pohta ce pohtim noi (de-ar fi să parafrazăm pe cineva drag tuturor românilor).

 2. =SikhAstrul de la Cetatea-Albă= 13 februarie 2018 at 15:31 - Reply

  Noi strigăm în gura mare-
  Vrem Re-Unirea cu neamurile noastre vest-moldovene în toată România Mare,
  așa cum striga Ileana Alistar din Sfatul Țării
  prin februarie 1918 !
  ——————————————

Leave A Response »