web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Relații mai strânse între București și Chișinău. Ce va oferi Primăria Capitalei chișinăuenilor

Iulia Modiga 14 februarie 2018 2

 

Tabere pentru elevii și profesorii din Republica Moldova, programe de instruire în spitalele bucureștene pentru medicii rezidenți din Chișinău, autobuze, cărți, fonduri pentru renovarea Maternității nr. 1 din Chișinău sunt câteva dintre lucrurile pe care Primăria Bucureștiului le va oferi Republicii Moldova. Acest aspect este prevăzut în Programul de cooperare dintre București și Chișinău, semnat miercuri de primarul general al municipiului București, Gabriela Firea și de primarul general interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu.

Am semnat un program de colaborare pe 3 coordonate: cultură, educație și sănătate. Primăria Municipiului București va sprijini Primăria Municipiului Chișinău pentru înființarea unei linii de transport cultural. Vom dona 2 autobuze urbane care vor realiza un traseu cultural”, a declarat Gabriela Firea.

Edilul a anunțat că Biblioteca Metropolitană București va face o donație consistentă către Biblioteca „Bogdan Petriceicu-Hașdeu” din Municipiul Chișinău. Totodată, Firea a precizat că vor fi organizate „Săptămâna Culturii de la Chișinău în București” și „Săptămâna teatrelor din București la Chișinău”.

În domeniul educației, Bucureștiul va acorda sprijin logistic şi material pentru efectuarea lucrărilor de renovare a Liceului „Mihai Eminescu” din Chișinău, instituție care marchează  în 2019 50 de ani de la înființare. În același timp, Primăria de București va pune la dispoziție bilete de vacanță pentru elevii premianți ai concursurilor şi olimpiadelor din Republica Moldova. „Vor putea merge și la mare, și la munte. Vrem să îi stimulăm pe copii”, a declarat Gabriela Firea.

„Aceste proiecte vor avea un impact direct în îmbunătățirea vieții cetățenilor. Nici nu m- am așteptat ca rezultatul acestei întâlniri va fi atat de benefic pentru ambele părți”, a apreciat Silvia Radu.

Comentarii de pe Facebook

comments

2 Comments »

 1. =SikhAstrul de la Cetatea-Albă= 15 februarie 2018 at 07:51 - Reply

  Noi strigăm în gura mare-
  Vrem Re-Unirea
  cu neamurile noastre vest-moldovene
  în toată România Mare,
  așa cum striga deputata Ileana Alistar
  din Sfatul Țării prin februarie 1918 !
  ——————————————

 2. Visit Website 14 iunie 2018 at 07:48 - Reply

  I just want to say I am just all new to blogging and certainly enjoyed your web-site. More than likely I’m want to bookmark your site . You really have tremendous article content. Thanks a bunch for revealing your website.

Leave A Response »