web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Rep. Moldova şi Bucovina de Nord, promovate într-un proiect turistic inedit din România

Liviu G. Stan 17 februarie 2018 2

 

În anul Centenarului, agenția de turism HelloBucovina și Federația Națională a Ghizilor de Turism din România – FNGTR pregătesc, pentru prima dată în Bucovina și Suceava, un proiect inedit pentru a promova trei zone ale României istorice: Bucovina de Nord, Bucovina de Sud și Republica Moldova.

Acțiunile se vor desfășura în perioada 19 – 23 februarie pentru a marca și „Ziua Internațională a Ghidului de Turism”, scrie EuropaFM.

Sunt așteptați la Suceava peste 100 de ghizi de turism din țară care  vor vizita cel puțin zece obiective turistice din municipiul Suceava, printre care Cetatea domnitorului Ștefan cel Mare, Muzeul de Istorie și Muzeul Satului Bucovinean.

Ghizii de turism vor veni la Suceava să se informeze, să învețe despre istoria locurilor pe care le vizitează și să descopere potențialul Bucovinei, după care, împreună cu agențiile de turism pentru care lucrează, vor propune pachete pentru a aduce turiști în Bucovina.

Acest eveniment va reuni majoritatea ghizilor de turism din România care desfășoară sau plănuiesc să desfășoare programe turistice în Bucovina, conduc turiști în Suceava și regiune, contribuie decisiv la crearea de noi programe turistice și în mod direct promovează Bucovina turiștilor români ori străini pe care îi însoțesc.

Evenimentul este organizat simultan cu sărbătorirea ”Zilei Internaționale a Ghidului de Turism” (21 februarie), ceea ce va da ecou mai puternic acestui demers.

Ghidul de turism este ”o personalitate complexă care trebuie recunoscută de toți cei implicați în activitățile de turism ca fiind cel care asigură turiștilor, prin cunoștințe, grijă și devotament, plus de profesionalism și valoare; într-un cuvânt, îi face fericiți.  În egală măsură, prin tot ceea ce face, devine persoana care reprezintă țara și promovează destinația turistică, protejând turismul în România. Turiștii pe care îi ghidează sunt îndrumați să trateze cu respectul cuvenit mediul, natura, diferitele obiective turistice și monumente, obiceiuri sau chiar anumite sensibilități locale”, precizează Federația Națională a Ghizilor de Turism din România într-un comunicat remis Europa FM.

Federația Națională a Ghizilor de Turism din România – FNGTR este singura entitate reprezentativă a ghizilor de turism din România care prin forța sa plănuiește să-și facă simțită prezența în peisajul turismului profesional din țară. În colaborare cu instituțiile statului, își dorește să propună îmbunătățiri legislative pentru o mai bună reglementare a activităților legate de formarea, atestarea, monitorizare și desfășurarea activității de ghid de turism.

Comentarii de pe Facebook

comments

2 Comments »

  1. =SikhAstrul de la Cetatea-Albă= 17 februarie 2018 at 22:10 - Reply

    VREM RE-Unirea cu Romania !
    —————————————————–

  2. Patrie, popor 18 februarie 2018 at 12:44 - Reply

    Din punct de vedere etno-cultural, neamul românesc se întinde mare parte în cadrul granițelor consfințite la 1918.
    Totuși sunt și părți care au rămas în afara Țării, cu toate că ele sunt legate prin aceleași rădăcini la trunchiul milenar al românismului, neputând fi excluse de imperiile ce succesiv le-au ocupat. Exemple sunt multe, aș aminti acum numai unul: Maramureșul de nord (practic 2/3 din ținutul întregului Maramureș) a fost și este locuit de români. La Marea Adunare Națională de la Alba Iulia, românii din Maramureșul de nord au avut reprezentanți care au votat pentru aderarea la noul stat România. Se spune că mare le-a fost mâhnirea când au aflat că nu vor fi cuprinși în granițele Patriei Mame. „Pe noi cui ne lăsați fraților ?”, la această întrebare politicienii români ai acelor vremuri au răspuns doar cu promisiunea ridicării acestei probleme în Tratatele care urmau să fie semnate ulterior.

Leave A Response »