web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Părintele Constantin Necula: „Basarabia rămâne mireasa Unirii”

Iulia Modiga 19 februarie 2018 3

 

Părintele profesor Constantin Necula consideră că identitatea românească se referă, în primul rând, la unitate, iar Anul Centenar reprezintă o bună ocazie pentru a înceta dezbinarea pe criterii politice a românilor.

Noi nu suntem noi, decât împreună. Nu am nicio așteptare, ci doar frici. Frica mea cea mai mare este că ne vom bate joc, perfid și indolent, de tot ce înseamnă unitatea neamului românesc în favoarea stupizeniilor de partid și ale ideologiilor care ne-au dezbinat mereu”, a declarat părintele Necula în primul interviu acordat unei publicații din Republica Moldova, Timpul. „Mi-e rușine uneori că nu pot transfera în conștiința mea și a celor din jur crezul morților mei de la 1916 ori a celor care au văzut în Basarabia și Bucovina pronaosul Învierii noastre ca Neam și Țară. Basarabia rămâne mireasa Unirii”, a mai spus acesta.

Părintele Constantin Necula a vorbit și despre mitropoliile din Republica Moldova și calendarele pe stil vechi și pe stil nou. „Nădăjduiesc să se nască liderul spiritual de care avem nevoie în Biserică – un păstor capabil, care să adune oamenii sub Crucea lui Hristos în duhul iubirii și respectului, dar nu sub însăilările de istorie ce țin Crucea în arest. Eu văd, în schimb, în diasporă, cum frații din Moldova se întâlnesc cu Biserica Ortodoxă Română, cum preoții noștri îi ajută, le slujesc uneori și Liturghii în cinstea unui sfânt prăznuit pe stil vechi. Am prieteni buni în ambele felii de Prescură a Ortodoxiei din Moldova. În general, respect opțiunile de viață și trăire ale fiecărui om. Cred că ne vom coace în viitorul apropiat și vom rodi într-una sfântă, soborniceasca și apostolica Biserică. Asta e cel mai important. Sper să învățăm să nu mai expunem poporul binecredincios la aroganțele noastre, ca slujitori ai Bisericii, indiferent de rang, dar să trăim pătimirea poporului nostru fără a fi acoliții vreunei politici”, și-a exprimat speranța părintele.

Comentarii de pe Facebook

comments

3 Comments »

 1. Neam românesc 19 februarie 2018 at 10:36 - Reply

  …încetarea disputării întâietății, fiecare contribuind după puterile sale la realizarea acestui ideal… Frumos gândit. Ține de fiecare dintre noi să renunțăm la propriul ego in favoarea ridicării națiunii dincolo de limitările normale ale propriei persoane… Închinarea in fața națiunii, nicicum in fața unei persoane, națiunea fiind sfântă …

 2. =SikhAstrul de la Cetatea-Albă= 19 februarie 2018 at 13:37 - Reply

  motto:
  „Centenar de Mărțișor-
  Sunt o sută ani de dor;
  Centenar Sfătuitor-
  Chișinău împlinitor!”
  Noi cu toții vrem să fim,
  Și de frică să nu murim;
  Să se-audă în Țara Mare-
  Dacia e O Cântare !”
  Satele est-moldovene
  Strigă sus de Sânziene:
  Noi suntem aici stăpâni-
  Cei în inimă români !
  —————————————————–

Leave A Response »