web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Dodon, regele gafelor. Când incultura crasă a unui şef de stat seamănă cu un apel la dictatură

Liviu G. Stan 25 februarie 2018 6

 

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a comis iarăşi o serie de gafe care tradează o ignoranţă crasă a acestuia în materie de cunoaştere minimală a unor concepte de bază din istoria politică şi umanistă.  

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, socialistul Dodon, vrând să facă o apologie a ortodoxiei, ajunge până la urmă să o ia, din perspectiva culturii generale, pe „arătură”.

Într-o mostră halucinantă de incultură, Igor Dodon, şarjând pe retorica putinistă a decadenţei morale occidentale, scrie: „În prezent, se fac încercări de a ne ademeni cu noi învăţături false, cum ar fi liberalismul, toleranţa, egalitatea de gen”.

Aşadar, pentru preşedintele Republicii Moldova, una dintre cele mai vechi identităţi politice ale Europei, liberalismul – care este doctrina politică şi economică bazată pe dreptul individului la egalitate, proprietate, libertate a expresiei şi de acţiune – este o „învăţătură falsă”. La fel şi toleranţa, care – culmea – este una dintre pietrele de temelie ale credinţei ortodoxe. Cât despre egalitatea de gen, care înseamnă egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi, Igor Dodon a vrut să facă, cel mai probabil, o referire, tot în cheie putinistă, la comunitatea LGBT, numai că a încurcat grav „borcanele”.

Altfel spus, descâlcindu-i sensurile, logica celor expuse de Igor Dodon lasă la iveală un alt înţeles: mesajul său postat pe reţeaua de socializare pare, de fapt, o pledoarie privind necesitatea impunerii unui regim dicatorial în Republica Moldova.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

6 Comments »

 1. M.emil 25 februarie 2018 at 18:13 - Reply

  De ce Romania si Moldova nu au concurat la Olimpiada sub un drapel comun așa ca cele doua state Coreene? De ce nu organizam un campionat ,liga comuna de fotbal.un program comun de dezvoltare pe. Termen mediu lung.Oamenii vor pași concreți,o evoluție desfasurata ,intinsa,pe o perioadă de fezonabila .onanii mor si nu au un minim de satisfacție…

 2. Europa liberă 25 februarie 2018 at 19:57 - Reply

  Învățăturile strâmbe ale lui Dodon se bazează pe o limbă care nu există (limba moldovenească), o istorie falsă impusă de interesele Rusiei (el spune că anul 1812 ar fi fost un an al eliberării, în timp ce 1918 sau 1941 ar fi fost ani în care de ocupație). Așadar cei care ne-au „ocupat” vorbeau aceiași limbă cu noi (considerată de același incult impostor ca fiind „o altă limbă”), iar cei care ne-ar fi „eliberat” ne-au învățat limba lor, mai mult chiar, ca să ne simțim cât mai liberi ne-au modificat numele (Ciobanu în Ceban, Ciubotaru în Cebotari, etc.) . Același președinte moldovean care se consideră mai deștept decât însăși Academia Moldovei contrazicându-i majoritatea opiniilor identitare (despre etnie-limbă-istorie), este cel care protestează când se condamnă crimele comunismului sau mai recent, când ne aliniem la legislația europeană cu privire la interzicerea propagandei (rusești, în cazul de față). Modelul clasic deja al lui Ianukovici, este motiv de inspirație pentru Igor Dodon (inclusiv în privința recunoașterii Crimeii ca parte a Rusiei), acesta amenințând de fiecare dată pe cei care au opinii diferite de ale lui (nici nu pune măcar problema de a avea dreptate sau nu), cu războiul civil.
  Aceasta este fața a lui Igor Dodon, pe care nici măcar nu încearcă să și-o ascundă, el fiind mândru tare de incultura în care cu adevărat excelează.

 3. =Sihastrul de la Cetatea-Albă= 25 februarie 2018 at 21:19 - Reply

  GENOCID anti-național !
  Decapitarea elitei noastre în ultimii 30 de ani /1990- 2018:
  ——————————————-
  patrioții est-moldoveni unioniști omorâți
  în ultimii 30 de ani de „independență” rusească prin accidente la comandă, otrăviri și iradieri/cancer
  de către Comandoul terorist neo-comunist voronist dondonist:
  ————————————
  – Leonida Lari, poetă deputată / Lidia Istrati, scriitoare deputată / Ion Dumeniuk, profesor lingvist/
  – primar Nicolae Costin / actor Grigore Grigoriu și fiul său Traian / episcop Doremidont /
  – academician Petru Soltan / regizor Ion Ungureanu / Valentin Goga, director la Palatul Național/
  – cântărețul Anatol Dumitraș / Constantin Reabțov, pedagog din Cahul / Alexe Rău, bibliolog /
  – Andrieș Sârbu, pictor / Ionică Butmalai, deputat de Cahul/ Ionel Proca, jurnalist /
  – Ion Mija, cineast / Nicolae Sulac, rapsod/ Ion Conțescu, istoric / Gheorghe David, disident /
  – jurnalist Alecu Mocanu / Andrei Vartic, poet dacolog / Andrei Savciuc, student la București /
  …lista e lungă de câteva sute de nume…

 4. Ellapet 31 mai 2018 at 17:04 - Reply

  Zpak By Mail canadian pharmacy cialis Medications That Interact With Amoxicillin

 5. try this out 14 iunie 2018 at 02:33 - Reply

  I simply want to tell you that I am all new to weblog and seriously loved you’re web site. More than likely I’m want to bookmark your site . You definitely come with very good articles and reviews. Thanks for sharing your web site.

Leave A Response »