web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Chișinăul continuă să „pompeze” bani în regimul separatist de la Tiraspol

Liviu G. Stan 15 martie 2018 0

 

Republica Moldova va achiziționa 70% din energia electrică necesară de la Centrala de la Cuciurgan, iar 30% – de la compania „DTEK PAVLOGRADUGOLI” din Ucraina.

 

Sursă foto: panoramio.com

Sursă foto: panoramio.com

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Energocom a semnat noile contracte de furnizare a energiei electrice cu Centrala de la Cuciurgan din stânga Nistrului și „DTEK PAVLOGRADUGOLI” din Ucraina, valabile până 31 martie 2019.

Prețul mediu de achiziție constituie circa 5,24 cenți USD/kWh.

„Deși prețul de achiziție oferit de către cei doi furnizori este mai mare decât cel din contractul precedent, tarifele plătite de cetățeni pentru energia electrică consumată nu se vor majora.  Și asta pentru că, în urma introducerii noii metodologii de calculare a prețurilor, dar și datorită evoluției cursului valutar, au fost identificate soluții pentru a nu admite majorarea tarifelor din cauza diferenței dintre contractul actual și cel anterior”, susțin autoritățile.

Chișinăul renunțase la începutul anului trecut la energia electrică produsă în stânga Nistrului din cauza că Centrala de la Cuciurgan a oferit un preț mai mare decât DTEK Trading din Ucraina, pentru ca la mijlocul anului 2017 să revină din nou la achiziționarea curentului din regiunea transnistreană.

Mai mulți experți economici au atras atenția faptului că Centrala nu plătește pentru gazul natural pe care-l utilizează pentru producerea energiei electrice, iar banii economisiți ajung în bugetul administrației ilegale din stânga Nistrului, scrie Radio Chișinău.

În același timp, ei spun că o altă consecință este majorarea datoriei la gaze naturale a Republicii Moldova față de Rusia, calificând semnarea contractelor cu Centrala de la Cuciurgan ca pe o formă prin care Chișinăul susține regimul separatist de la Tiraspol.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »