web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Conferința „Marea Unire a românilor”: 100 de cercetători din România și Republica Moldova se reunesc la Iași

Iulia Modiga 16 martie 2018 2

 

Peste 100 de cercetători și profesori din România (Iași, București, Cluj-Napoca, Constanța, Târgoviște, Sibiu), Republica Moldova (Chișinău), Austria, Elveția, Franța, Germania, Italia și SUA vor aborda tematica Marii Uniri de la 1918 în cadrul unei conferințe care va avea loc la Iași, în perioada 22-25 martie.

Conferința va fi structurată în două secțiuni: Premisele Marii Uniri de la 1918 și Realizarea și destinul Marii Uniri din 1918, în cadrul  cărora vor fi abordate subiecte precum: hermeneutica Declarației de Unire a Basarabiei cu România (27 martie 1918), contribuția clerului la înfăptuirea Unirii Basarabiei cu România, Basarabia și efectele Marii Uniri, anul 2018 în discursul public al mișcării de emancipare națională din Republica Moldova etc. Comunicările participanților vor fi completate de abordări integrate și studii de caz.

Ceremonia de deschidere a conferinței va avea loc în Sala Senat a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, joi, 22 martie, începând cu ora  16:00.

Evenimentul este organizat de Facultatea de Istorie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în colaborare cu Institutul de Istorie „Nicolae Iorga” din București, Facultatea de Istorie și Filosofie a Universității de Stat din Moldova, Facultatea de Istorie a Universității din București, Facultatea de Istorie și Filosofie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Institutul de Istorie „A. D. Xenopol” din Iași, Institutul de Istorie din Chișinău și Serviciul de Stat de Arhivă al Republicii Moldova, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași – Departamentul Centenar, Institutul Cultural Român, Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, Accademia di Romania in Roma, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni și Institutul Francez Iași.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

2 Comments »

 1. =SikhAstrul de la Cetatea-Albă= 17 martie 2018 at 02:30 - Reply

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬­▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬­▬▬▬▬▬▬
  ======== BUCOV­INA DE NOR­D ========
  —-— ♥—-ȘI TO­ATĂ BASAⱤA­BIA E ⱤOM­NIA—-♥ —
  —————♥—♥—♥­—RE-U N I ­R E!—♥—♥—♥­————–
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬­▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬­▬▬▬▬▬▬

 2. official site 14 iunie 2018 at 06:08 - Reply

  I just want to say I am just newbie to weblog and definitely savored you’re blog. Most likely I’m likely to bookmark your site . You actually come with really good article content. Appreciate it for sharing with us your web site.

Leave A Response »