web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Traian Băsescu, la Strășeni: Nu rușii, nu americanii, nu francezii, noi suntem singurii care trebuie să vrem Unirea

Iulia Modiga 24 martie 2018 2

 

Prezent la evenimentul semnării de către autoritățile și locuitorii orașului Strășeni a Declarației de Unire cu România, liderul politic Traian Băsescu a subliniat că Reunificarea este o chestiune care privește populația de pe cele două maluri de Prut și nu pe altcineva.

La festivitatea de la Strășeni dedicată Centenarului Unirii Basarabiei cu România, Băsescu a vorbit și despre falsurile cu care operează anumiți politicieni de la Chișinău.

Una, că ei vor duce ţara în Uniunea Europeană. Este minciună. V-o spune un om care timp de 10 ani a fost membru al Consiliului European, acolo unde se iau deciziile. Prioritatea Uniunii Europene pentru următorii 20 de ani este extinderea în Balcani şi nicidecum peste Prut. O altă minciună care se spune în Republica Moldova este: noi vă ducem în Uniunea Euroasiatică sau în Uniunea Vamală sau în Uniunea Statelor Independente. Este o altă minciună. Ce să caute Republica Moldova în Uniunea Euroasiatică? Nu văd niciunul cu ochii oblici aici. Iar noi vorbim toţi aceeaşi limbă, avem aceeaşi cultură, avem aceeaşi istorie, avem acelaşi Ştefan cel Mare, avem acelaşi Eminescu, avem acelaşi Vieru, avem acelaşi Dabija, avem acelaşi mod de a ne construi viaţa. Să ne luăm drumul şi viaţa în mâinile noastre. Nu vă luaţi după nimeni dintre cei care vă spune: da, or vrea ruşii, da, or vrea americanii, da, or vrea francezii. Nu, nu. Singurii care trebuie să vrem suntem noi. Unire!”, a explicat Traian Băsescu.

Fostul președinte al României va participa și la Marea Adunare Centenară, care va avea loc duminică, în Piața Marii Adunări Naționale, de la ora 12:00. La manifestație vor lua parte, alături de toți cei care vor reîntregirea națională, aleșii locali care au semnat Declarații de Unire cu România, și delegații ale mai multor partide politice, atât din Republica Moldova, cât și din dreapta Prutului.

Comentarii de pe Facebook

comments

2 Comments »

 1. Luminița 24 martie 2018 at 18:05 - Reply

  Traiasca Romania Mare
  in vechile hotare !
  ———————————————–

 2. Doruleț Mușat 25 martie 2018 at 07:36 - Reply

  La 25 Martie 2018 pe Piața Mare din Chișinău:
  —————————————————————-
  E Duminca cea Mare,
  Demnitate și Onoare;
  Moldovenii se trezesc-
  Și cu toții se unesc !
  Vine lumea mic și mare,
  La a Zeului chemare;
  Zorii liberi se vestesc-
  Eu la toți vă mulțumesc !

Leave A Response »