web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Încălcarea recomandărilor ține departe Republica Moldova de „portofelul” UE

Liviu G. Stan 4 aprilie 2018 2

 

Aflat într-o vizită de lucru la Chișinău, europarlamentarul Siegfried Mureșan a atras atenția autorităților de la Chișinău asupra modului în care ignoră recomandările Comisiei de la Veneția și în care creează confuzie în rândul deputaților europeni cu privire la proasta organizare a alegerilor, aspecte care au determinat Uniunea Europeană să întârzie în acordarea asistenței macrofinanciare în valoare de 100 de milioane de euro.

Sursă foto: adevarul.ro

Sursă foto: adevarul.ro

Există condiționalități clare pentru asistența macrofinanciară și condiționalități clare pentru fiecare tranșă. Comisia Europeană a propus acest pachet în luna ianuarie a anului 2017. Banii ar fi putut veni deja în urmă cu un an de zile dacă autoritățile din Republica Moldova nu ar fi generat îngrijorare și nesiguranță la nivel european. Noi vrem ca banii să vină cât mai rapid. Vor veni atunci când condițiile vor fi îndeplinite. (…) Recomandările Comisiei de la Veneția, deoarece aceea este autoritatea supremă în materie de legislație electorală în Europa, trebuie implementate în totalitate”, a declarat Siegfried Mureșan într-o conferință de presă susținută la Parlamentul Republicii Moldova alături de șefa Delegației Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului European, Laima Andrikienė.

Potrivit unui comunicat de presă, deputatul european a mai precizat că Delegația Comisiei pentru bugete pe care o conduce și-a exprimat, în cadrul întrevederilor cu autoritățile din Republica Moldova, și punctul de vedere cu privire la pregătirea alegerilor de anul acesta.

Finanțarea partidelor politice trebuie să fie transparentă și trebuie să fie conformă cu nivelul de salarii din Republica Moldova. (…) Este de neînțeles cum o persoană fizică poate dona unui partid într-o campanie electorală până la de 20 de ori salariul mediu pe economie. (…) Tot în vederea organizării alegerilor, am văzut la alegerile prezidențiale cum cetățeni ai Republicii Moldova în state membre ale Uniunii Europene nu a au putut vota din cauza lipsei buletinelor de vot. Acest lucru este de neînțeles pentru noi, deputați aleși în cadrul Uniunii Europene, cum cetățeni ai Republicii Moldova, în fața ambasadei Republicii Moldova de la Paris, Londra, București și alte orașe nu au putut vota. De aceea, ne așteptăm ca alegerile să fie organizate în așa fel încât orice cetățean al Republicii Moldova să poată participa la vot”, a spus Siegfried Mureșan.

Deputatul european Siegfried Mureșan conduce, în perioada 3 – 6 aprilie, o delegație a Comisiei pentru bugete a Parlamentului European în Republica Moldova care evaluează eficacitatea cheltuirii fondurilor europene acordate Republicii Moldova din bugetul Uniunii Europene.

Comentarii de pe Facebook

comments

2 Comments »

  1. Rarița Sadoveanca 4 aprilie 2018 at 16:07 - Reply

    Jos mafia oligarhică teroristă dondonistă
    neo-comunistă anti-românească !
    ———————————————————

  2. click here to investigate 14 iunie 2018 at 05:39 - Reply

    I simply want to mention I am very new to blogs and really loved you’re website. More than likely I’m want to bookmark your website . You certainly have tremendous posts. Thanks a bunch for revealing your webpage.

Leave A Response »