web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Candidatul unioniștilor la Primăria Chișinăului

Liviu G. Stan 11 aprilie 2018 3

Deputatul în Parlamentul României Constantin Codreanu este candidatul unioniștilor pentru Primăria Chișinăului.

Candidatura lui Codreanu în cursa electorală a fost lansată miercuri la Chișinău.

Constantin Codreanu va candida la șefia Primăriei din partea Partidului Unității Naționale (PUN).

La evenimentul de lansare a candidaturii au luat parte fostul președinte al României, Traian Băsescu și edilul-șef de Iași, Mihai Chirica.

„Vine România în Republica Moldova”, a declarat Traian Băsescu înainte de a-i oferi cuvântul lui Constantin Codreanu să își prezinte programul administrativ.

„Corupția care a înflorit în capitala Republica Moldova trebuie curmată”, a anunțat candidatul PUN înființarea unui corp de control al primarului, adăugând că orașul „ a degradat” în ultimii zece ani.

Printre promisiunile electorale ale lui Codreanu se numără acordarea de sprijin financiar pentru toți pensionarii din Chișinău, alocații pentru toți copii cu vârste de până la 18 ani, așa cum se întâmplă în România, înființarea a 20 de cantine sociale, încheierea unor acorduri de înfrățire între Chișinău cu cel puțin nouă orașe din România și atragerea de fonduri europene, românești, în capitala Republicii Moldova.

De asemenea, Codreanu își propune crearea a 50.000 de locuri noi de muncă, izolarea termică a tuturor clădirilor din Chișinău, construcția a 20 de parcări, inclusiv subterane, reabilitarea Cimitirului Eroilor, restaurarea a cinci clădiri istorice anual, plantarea unui milion de copaci, reabilitarea rețelelelor de apă și canalizare etc.

„Soluțiile pe care le propun ca primar nu sunt pentru un an, ci pentru cinci ani. Vreau să fiu și voi fi un primar de cursă lungă. Sunt soluții nu doar pentru unioniști, dar pentru toate minoritățile etnice din Chișinău. (…) Vreau să fiu un primar care unește”, a spus Constantin Codreanu.

„Este un candidat care a spus de la bun început că dorește Unirea Basarabiei cu România. Este nevoie să punem cu toții umărul, să începem să legăm cu adevărat istoria care ne face să mergem împreună mai departe. (…) Acest an este lăsat de Dumnezeu să-l trăim împreună. 100 de ani de când Basarabia a cerut din nou Unirea cu România. Sunteți o capitală cu foarte multe etnii. Toți fac parte din comunitatea Chișinăului. Niciunul nu trebuie lăsat pe dinafară. Iar Constantin Codreanu a promis să fie primarul tuturor”, a declarat Mihai Chirica, primarul Iașiului.

Președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion, a spus că a venit la evenimentul de miercuri cu „inima grea”, pentru că pe parcursul ultimei săptămâni „am încercat să aducem toți candidații la un loc pentru a-și da mâna și a găsi o formulă de candidat comun”, lucru care a eșuat.

„De azi înainte, Constantin Codreanu nu este candidatul unui partid sau altul, este reprezentantul, candidatul și viitorul primar al întregii mișcări unioniste. Constantin Codreanu este primarul Unirii”, a spus Simion.

Comentarii de pe Facebook

comments

3 Comments »

 1. Dorina dela Căpriana 11 aprilie 2018 at 14:36 - Reply

  C/.
  Re-Unire – împlinire !
  Re-Unire – ne-murire !
  Re-Unire – fericire !
  Re-Unire – făurire !
  Re-Unire – primenire !
  Re-Unire – contopire !
  Re-Unire – re-înnoire !
  Re-Unire – bună știre !
  Re-Unire – des-tăinuire !
  Re-Unire – ne-mărginire !
  Re-Unire – re-amintire !
  Re-Unire – bucurie !
  Re-Unire – doar iubire !

  • Gheorghe 14 aprilie 2018 at 13:10 - Reply

   sa se uneasca рula Moldoveanului in gura romanului!

Leave A Response »