web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Consultarea chișinăuenilor pe subiectul Unirii, prelungită până pe 19 aprilie

Liviu G. Stan 13 aprilie 2018 0

 

Tema studiului sociologic care analizează interesul cetățenilor față de unirea Republicii Moldova cu România a stârnit multe discuții în ultimile săptămâni atât în mediul online, cât și în offline.

Peste 28 de mii de persoane și-au exprimat pe platforma www.decid.md opțiunea referitoare la Unire, iar alte 25 de mii de răspunsuri au fost colectate de recenzori în cartierele municipiului Chișinău. Cu toate acestea, operatorii de teren au semnalat că în această perioadă, mulți locuitori ai Capitalei au fost plecați din oraș în vacanța dedicată sărbătorilor pascale. Acest fapt a redus considerabil numărul zilelor de muncă a recenzorilor și a persoanelor care puteau să voteze „DA” sau „NU” în cadrul cercetării.

În acest context, Centrul Social-Politic European a anunțat că a luat decizia de a prelungi până pe 19 aprilie termenul de consultare a locuitorilor municipiului Chișinău pe marginea subiectului unirii Republicii Moldova cu România, astfel încât chișinăuenii care vor reveni din vacanță să își poată exercita dreptul la opinie.

Prelungirea termenului de colectare a datelor nu va afecta baza sociologică de cercetare, ci doar ridică suma chletuielilor pentru recompensa operatorilor de teren implicați, se menționează într-un comunicat al Centrului Social-Politic European.

În primă etapă a studiului, locuitorii Chișinăului sunt întrebați în perioada 1-19 aprilie: „Dvs., personal, ați vota pentru unirea cu România?”, aceștia având posibilitatea să răspundă cu „DA” sau „NU”.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »