web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

1 milion pentru 1 referendum. Planul unioniștilor

Iulia Modiga 18 aprilie 2018 3

 

Unioniștii au anunțat miercuri lansarea unei noi campanii de anvergură pentru reîntregirea națională. Este vorba despre strângerea a peste 1 milion de semnături în România, Republica Moldova și diaspora pentru modificarea Constituției României, care să cuprindă o referire explicită la unirea cu Republica Moldova. Demersul aparține Alianței pentru Centenar și va avea loc în perioada 23 aprilie-25 iunie.

 

Reunificarea este dorința legitimă a populației de pe ambele maluri ale Prutului, aspect dovedit și la Marea Adunare Centenară din 25 martie, de la Chișinău. Procesul are loc de jos în sus, de la oamenii simpli la politicieni. Le vom cere atât parlamentarilor de la București, cât și de la Chișinău să semneze pentru viitorul comun, prosper, al celor două state. În fiecare județ al țării, în fiecare raion va exista un grup de inițiativă pentru a lansa campania de colectare a semnăturilor de la Nistru până la Tisa”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012. Totodată, Simion a menționat că de joi, 19 aprilie, va fi disponibil site-ul campaniei – semnez.eu, unde toți cei interesați de inițiativă vor putea să se informeze și să devină voluntari pentru aceasta.

Alianța pentru Centenar a transmis că pentru revizuirea Constituției a fost identificat și format un grup de experți în drept constitutional care lucrează la fraza finală a preambulului Legii fundamentale, similară celei din Constituția Germaniei și în care va fi prevăzut dreptul poporului român de a se reunifica pașnic, în concordanță cu Tratatul de la Helsinki (1975).

Organizatorii campaniei au mai precizat că nu doar în România și Republica Moldova vor fi strânse semnături, ci și în alte state ale lumii unde sunt stabiliți cu traiul sau lucrează cetățeni de pe ambele maluri ale Prutului.

Campania a fost lansată la Timișoara, București, Chișinău și urmează să fie anunțată și la Bruxelles.

Comentarii de pe Facebook

comments

3 Comments »

 1. Fulger-Crai 18 aprilie 2018 at 15:02 - Reply

  Și unde este specificat că aceste semnături se referă la viitorul REferendum ?
  Sau este o invenie de-a voastră, de pe acest site ?

 2. Ellapet 2 iunie 2018 at 07:01 - Reply

  Cheapeast Progesterone Store cialis without prescription Is Canadian Health Care Mall Legitimate Amoxicillin For Sore Throat Stendra 100mg Avana Erectile Dysfunction

 3. you could try here 14 iunie 2018 at 13:28 - Reply

  I just want to tell you that I am beginner to blogging and site-building and certainly liked this blog. More than likely I’m going to bookmark your site . You actually have really good well written articles. Cheers for sharing with us your web page.

Leave A Response »