web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Chișinăul a spus „DA” Unirii!

Iulia Modiga 25 aprilie 2018 1

 

55% dintre locuitorii municipiului Chișinău sunt favorabili unirii cu România. Acesta este unul dintre rezultatele cercetării sociologice realizate de Centrul Social-Politic European în perioada 1-19 aprilie, anunțate miercuri într-o conferință de presă. În cadrul cercetării au fost chestionate 79.741 de respondenți, cu vârsta de peste 18 ani. 

În timp ce mai bine din jumătatea populației din Capitală s-a pronunțat cu „DA” în chestiunea Unirii, 45% dintre respondenți au spus „NU” reîntregirii naționale.

Sondarea a avut loc pe trei platforme, răspunsurile fiind primite de la respondenți chestionați la domiciliu în proporție de 45,62%, de pe platforma online www.decid.md – 45,33%, iar la corturile instalate în raza municipiului – 9,05%.

Analiza vârstei respondenților arată în felul următor: 29% sunt persoane cu vârsta cuprinsă între 18-29 de ani, 34% au între 30-49 de ani, 32% sunt persoane cu vârsta între 50-69 de ani, iar 5% au indicat o vârstă de peste 70 de ani.

În proporție de 79% respondenții au utilizat limba română la completarea chestionarului, iar 21% – limba rusă. Vorbitorii de română s-au promunțat în proporție de 62% pentru unirea cu România, iar 38% au răspuns cu „NU” la întrebarea din chestionar. Respondenții vorbitori de limbă rusă, în proporție de 69% s-au arătat împotriva unirii cu România, iar 31% – favorabili Unirii.

51% dintre respondenți au fost femei, iar 49% au fost bărbați. Răspunsurile colectate de la bărbați, în proporție de 56%, au fost pentru unirea cu România, iar 44% – împotrivă. Răspunsurile analizate de la femei arată o proporție de 54% de „DA” pentru unirea cu România și 46% de „NU”.

Potrivit datelor anunțate de Centrul Social-Politic, situația detaliată în sectoare și suburbii arată în felul următor: Sectorul Botanica: 50% – DA, 50% – NU; Sectorul Buiucani: 55% – DA, 45% – NU; Sectorul Centru: 53% – DA, 47% – NU; Sectorul Ciocana: 57% – DA, 43% – NU; Sectorul Râșcani: 62% – DA, 38% – NU; Suburbiile Chișinău: 61% – DA, 39% – NU.

Peste 150 de localități și 3 raioane ale Republicii Moldova au votat în consiliile locale Declarații de Unire cu România.

Pe 27 martie, Parlamentul de la București a adoptat o Declarație potrivit căreia, dacă populația Republicii Moldova se arată pentru unirea cu România, România va veni în întâmpinarea acestei dorințe.

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. stefan 25 aprilie 2018 at 10:38 - Reply

    Este foarte bun acest procent doar ca multi care NU vor UNIREA nu au venit la corturi, nu au intrat pe site ww..decid..md sau nu au fost acasa. In Chisinau sunt 25-27% din locuitori de limba rusa, ucrainiana dar nu sunt doar 21%. La alegeri vin mai ales locuitori care NU vor unirea, iar ceilalti stau acasa sau fac alte lucruri, si din acest motiv PSRM + PCRM + partidul nostru rusesc castiga jumatate din voturi. Televiziunile, ziarele de limba rusa nu au mediatizat acest sondaj si din acest motiv oamenii care NU vor UNIREA nu au votat. Locuitorii din Chisinau si din restul tari cunosc foarte putin avantajele care vor veni dupa procesul de unire.

Leave A Response »