web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Republica Moldova și România, cooperare pentru utilizarea eficientă a banilor publici

Iulia Modiga 26 aprilie 2018 0

 

Republica Moldova și România vor intensifica schimbul de experiență și de bune practici în ceea ce privește verificarea cheltuirii banilor publici și asigurarea unei cooperări eficiente între Guvern și Curtea de Conturi. Acest aspect a fost discutat joi de premierul Pavel Filip și președinții Curților de Conturi din Republica Moldova și România, Veaceslav Untilă și Mihai Busuioc.

Președintele Curții de Conturi din România a declarat că relațiile dintre autoritățile de profil din cele două state sunt excelente, la fel ca și cele dintre România și Republica Moldova, în general. Mihai Busuioc a apreciat activitatea Curții de Conturi din Republica Moldova, în special  pe partea de comunicare, de prezentare a rapoartelor și de asigurare a unei imagini instituționale pozitive, cu rol punitiv redus. Totodată, oficialul de la București a menționat că proiectele twinning implementate în cadrul instituției au contribuit la modernizarea acesteia.

În cadrul întrevederii s-a discutat și despre proiectele realizate în Republica Moldova cu susținerea României: reparația grădinițelor, donația microbuzelor școlare, renovarea mai multor obiective culturale. Premierul de la Chișinău Pavel Filip s-a referit la acest sprijin, în special la înțelegerea pe care o manifestă România vizavi de starea de lucruri din Republica Moldova și grija cu care transmite mesaje echilibrate instituțiilor europene, se menționează într-un comunicat al Executivului de la Chișinău.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »