web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Eroii români căzuți în luptă pentru apărarea patriei, comemorați la Chișinău

Iulia Modiga 10 mai 2018 1

 

Un eveniment de comemorare a soldaților români căzuți în luptele din Primul și Al Doilea Război Mondial a avut loc miercuri la Complexul Memorial Cimitirul Eroilor Români din Chișinău, la inițiativa Asociației „Unirea – ODIP”.

În cadrul evenimentului a avut loc o slujbă de pomenire a eroilor, a fost ținut un moment de reculegere și a fost intonat imnul de stat.

Participanții la comemorare au depus flori și au fluturat steaguri tricolore.

„Avem datoria sfântă de a comemora eroii căzuți pe câmpul de luptă apărând patria de cotropitori. Ocupanții au dorit mereu ca acest cimitir și acești eroi să fie șterși din istorie și de pe fața pământului. Noi, tânăra generație, nu vom permite acest lucru și vom sta la straja memoriei acestor bărbați ai neamului”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele Asociației „Unirea – ODIP”.

La eveniment a fost prezent și George Simion, președintele Acțiunii 2012. „Aici se află și rudele noastre, așa că am venit să depunem flori în memoria lor. Oamenii aceștia au murit pentru cauza în care credeau. Trebuie să îi cinstim ridicând construcția mai departe”, a precizat Simion.

olonelul în rezervă, Andrei Covrig, a vorbit despre rolul ostașilor români căzuți la datorie.

Toți cei care sunt în funcții ar trebui să înțeleagă că, pe această bucățică de cimitir, noi suntem în Europa. Să ne adunăm aici cât mai des și să mulțumim eroilor. Noi suntem din neamul românesc, lucrul acesta trebuie să-l recunoaștem și trebuie să ne mândrim cu aceasta. Suntem din neamul lui Ștefan cel Mare și al lui Alexandru cel Bun”, a menționat și colonelul în rezervă Andrei Covrig.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. More Bonuses 14 iunie 2018 at 03:26 - Reply

    I simply want to tell you that I’m very new to weblog and actually liked this web site. More than likely I’m going to bookmark your site . You actually have good article content. Thanks a bunch for sharing with us your website page.

Leave A Response »