web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Comemorări ale eroilor români la Seghedin, Debrecen și Hajdu-Bihar

Liviu G. Stan 18 mai 2018 0

 

Eroii români căzuți în lupte au fost comemorați la Cimitirul Central din Seghedin, printr-o slujbă de pomenire și o ceremonie de depunere coroane de flori.

Foto: Glasul Aradului

Foto: Glasul Aradului

Evenimentul a avut loc în contextul apropierii Sărbătorii Înălțării Domnului, care este ziua de pomenire a tuturor eroilor, și a fost organizată de Consulatul General al României din Seghedin, scrie Basilica.ro.

De asemenea, joi, cu ocazia Zilei Eroilor, Consu­latul General al României la Gyula, în colaborare cu Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria și Inspectoratul Județean Școlar Bihor, a organizat slujbe de pomenire și depuneri de coroane de flori la monumentele eroilor români din Debrecen și Hajdúbösörmény (județul Hajdu-Bihar), cu participarea autorităților locale.

La Debrecen, orașul reședință a județului Hajdu-Bihar, au avut loc ceremonii în două locații. Pri­ma ceremonie a avut loc la Monumentul „Fecioara Albă” și la mo­numentul din Cimitirul Central al orașului, în Parcela Românească, ambele fiind închinate eroilor români căzuți în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, relatează Glasul Aradului.

O ceremonie similară a avut loc și la „Cimitirul Central Românesc” din ora­șul Hajdúbösörmény.

La aceste manifestări, serviciile religioase au fost celebrate de către Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria, împreună cu pr. Ionuț Negrău (paroh la Săcal, Korosszakal). Au depus coroane de flori consulul general Florin Trandafir Vasiloni, din partea Consulatului General al României la Gyula; Sekeres Antal, secretarul Primăriei Debrecen; prof. Cristina Marian și prof. Elena Moțoc Chivari, inspectori școlari în cadrul Inspectoratului Jude­țean Școlar Bihor; Sőrés István, viceprimar și Harangi Sándor, reprezentanți ai Primăriei Hajdúbösörmény.

Cu această ocazie, consulul general Florin Vasiloni a avut o întrevedere oficială cu conducerea orașului Hajdúbösörmény.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »