web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene al României: Republica Moldova este interesul nostru

Iulia Modiga 19 mai 2018 0

 

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene al României, Victor Negrescu, a discutat vineri cu premierul de la Chișinău Pavel Filip despre sprijinul acordat de România Republicii Moldova, în special în contextul preluării de către România a președinției la Consiliul UE, în 2019.

Eforturile pe care le faceți sunt apreciate în UE și suntem acolo pentru a vă ajuta. Președinția Consiliului UE reprezintă o posibilitate de a aduce în prim-plan domeniile de interes, iar Republica Moldova este interesul nostru”, a declarat Victor Negrescu.

România este avocatul și susținătorul Republicii Moldova pe platforma europeană, pentru că este țara care înțelege cel mai bine realitățile de aici”, a subliniat Pavel Filip, care a specificat că priorităţile care ar putea fi promovate de către România țin de reluarea organizării reuniunilor în formatul Colegiului Comisarilor UE – Cabinetul de miniştri şi în cazul Republicii Moldova, precum și de demararea unei prime şedinţe a Dialogului strategic de nivel înalt Republica Moldova-UE pe dimensiunea securităţii.

Totodată, în contextul planificării unei noi ședințe comune a Executivelor de la Chișinău și București, Negrescu și Filip au trasat eventuale subiecte care ar putea fi abordate în cadrul acesteia: eliminarea tarifelor de roaming între cele două state, posibilitatea construcției liniei de cale ferată Chișinău-București cu ecartamentul european, reabilitarea unor poduri, inclusiv cu asistența UE.

Premierul Filip a mulțumit României pentru susținerea în promovarea agendei europene a Republicii Moldova, oferită atât prin asistenţa acordată în promovarea reformelor, cât și la nivel politic, prin mesajele şi acţiunile întreprinse în cadrul UE. De asemenea, Filip și-a exprimat recunoștința pentru  renovarea grădinițelor și a mai multor obiective culturale cu susținerea Bucureștiului și a menționat preluarea experienței României în dezvoltarea programului „Prima Casă”.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »