web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Festivalul de romanțe „Crizantema de Aur” din România, preselecții la Chișinău

Iulia Modiga 23 mai 2018 0

 

Festivalul Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de Aur”, ediţia a 51-a, desfășurată sub patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO, organizează preselecții regionale care includ Republica Moldova.

Preselecțiile vor avea loc la Cluj (23 mai, ora 11.00, la sala Radio România Cluj), la Iași (25 mai, ora 12.00, la Ateneu), la București (31 mai, ora 11.00, la Radio România, studioul T3), la Târgoviște (2 iunie, ora 11.00, la Casa Romanţei) și la Chişinău (la sediul Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici” din Chişinău, persoană de contact – Svetlana Bivol).

Festivalul este organizat de Consiliul Local Târgoviște, Primăria Municipiului Târgoviște, Consiliul Județean Dâmbovița, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița și Teatrul „Tony Bulandra” Târgoviște, în colaborare cu Ministerul Culturii și Identității Naționale, cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România și cu Uniunea Muzicienilor din Moldova și în parteneriat cu Radio România și cu Televiziunea Română – posturile regionale Iași, Cluj, Craiova, Timișoara și Târgu-Mureș.

Ediţia din acest an are drept temă „Romanţa ne uneşte” şi este dedicată marcării Centenarului Marii Uniri de la 1918 şi Anului European al Patrimoniului Cultural.

Mai multe detalii despre eveniment aflați aici.

Anual, la Chișinău se desfășoară Festivalul-concurs de creație și interpretare a romanței românești „Crizantema de Argint”, care reunește interpreţi de romanţe de pe ambele maluri ale Prutului. În Anul Centenar, festivalul a fost organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, alături de Uniunea Muzicienilor din Moldova și Primăria Municipiului Chișinău, cu sprijinul Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »