web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Proteste în regiunea transnistreană? „Acesta nu e un maidan”

Liviu G. Stan 29 mai 2018 0

 

Deputatul Sovietului Suprem, fostul preşedinte al Partidului Comunist din regiunea transnistreană, Oleg Horjan, îi îndeamnă pe locuitorii din stânga Nistrului să iasă sâmbătă, 2 iunie, în centrul Tiraspolului, la un protest „împotriva guvernării falite”.

Foto: InfoPrut

Potrivit agenţiei INFOTAG, într-un mesaj video, postat pe reţelele sociale, el susţine că, „în decurs de un an şi jumătate, această guvernare, controlată de Sheriff (cel mai mare holding din regiune – „I.”), a adus poporul la sărăcie, iar republica a transformat-o într-o moşie a oligarhilor”.

„Prețurile cresc permanent, salariile și pensiile nu se vor majora. Întreprinderile mici și mijlocii pur și simplu se sting. În schimb, firma monopolistă se simte foarte bine și continuă să bea ultima sevă a republicii”, consideră Horjan.

Potrivit lui, „funcţionarii de diferit rang pur și simplu îşi bat joc de oameni: în instanţă adevărul nu-l găseşti, iar legea a fost transformată în instrument de persecuție politică sau de jaf banal”.

Fostul lider comunist al regiunii planifică la miting „să adopte un apel din numele întregului popor transnistrean către președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, care va fi auzit de către șeful marelui stat”.

„Acesta nu este un maidan, nu este o tentativă de a lua puterea. Este vorba de o cale paşnică şi legală, o posibilitate de a-i arăta uşa atât guvernării, cât şi stăpânilor săi”, a subliniat el.

După cum a informat anterior INFOTAG, Partidului Comunist din regiunea separatistă a depus de mai multe ori cererea pentru a organiza un miting în piața centrală a orașului Tiraspol, inclusiv de Ziua Internațională a solidarității muncitorilor, de 1 mai, însă autoritățile locale au refuzat sub diverse pretexte.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »