web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Ce spun politicienii de la București despre victoria lui Andrei Năstase

Iulia Modiga 4 iunie 2018 0

 

Alegerile pentru Primăria municipiului Chișinău au fost urmărite cu interes de oamenii politici de la București.

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a salutat victoria obținută duminică de candidatul proeuropean Andrei Năstase. „Partenerii noştri şi ai Partidului Popular European au reuşit o victorie remarcabilă, care este şi mai strălucită dacă ţinem cont că partenerul celor de la PSD, Vlad Plahotniuc, a oferit suport candidatului socialist în acest tur 2”, a scris Ludovic Orban pe Facebook. Orban a precizat că PNL va rămâne alături de partenerii săi din Republica Moldova, PDA şi PAS, Andrei Năstase şi Maia Sandu, oferindu-le tot sprijinul şi pentru alegerile parlamentare care vor avea loc în toamna acestui an. „Alături de aceşti noi lideri Republica Moldova revine pe drumul natural european”, a menționat liderul PNL.

Și președintele USR, Dan Barna, îl felicită pe Andrei Năstase, noul primar al Chișinăului. „Felicitări, Andrei Năstase, pentru victoria de la Chișinău! Astăzi, frații noștri de peste Prut au demonstrat că nimeni nu poate învinge sau deturna voința societății. În ciuda tuturor otrăvirilor mediatice, a propagandei estice livrată constant de forțele anti-occidentale, cetățenii din Chișinău au ales calea europeană și perspectiva unei democrații reale și a unui stat modern și dezvoltat”, a precizat Dan Barna pe Facebook.

Președintele executiv al PMP, Eugen Tomac, consideră că la Chișinău „a câștigat rațiunea”. „Deci, există șanse pentru un viitor comun. Mă bucur enorm că prorușii nu au majoritate în Chișinău, iar oamenii au votat conștient împotriva Kremlinului și oligarhilor. Din acest moment începe bătălia pentru alegerile parlamentare din toamnă, pentru că adevărata luptă se va da atunci. Această victorie este încurajatoare, dar nu suficientă. Mult succes noului Primar General Andrei Năstase”, a scris Tomac pe Facebook.

 

Felicitări lui Andrei Năstase și partidelor pro-europene care l-au susținut pentru câștigarea alegerilor la Chișinău. Succesul acesta este cu atât mai important cu cât s-a luptat cu sondaje care nu-i dădeau nici o șansă, cu un baraj mediatic și calomnii nenumărate pe parcursul campaniei electorale”, a scris și Dacian Cioloș pe Facebook. „Eu și ceilalți fondatori RO+ Mișcarea România Împreună îi dorim mult succes în proiectul de a face din Chișinău un oraș modern, european, curat din toate punctele de vedere„, a mai punctat fostul premier. De asemenea, Cioloș este de părere că reușita lui Năstase va însemna mult pentru cei care cred că Republica Moldova poate avea o clasă politică pentru cetățeni. „Reușita acestui proiect va însemna foarte mult pentru toți cei care cred că Republica Moldova poate avea parte de o clasă politică pentru cetățeni, de politicieni cinstiți care-și țin promisiunile, care să administreze și să guverneze pentru cetățeni. Astfel de demersuri vor avea tot sprijinul nostru, ca între frați”, a conchis Cioloș.

Bătălia finală pentru Chișinău a fost câștigată de candidatul forțelor de dreapta, liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase. Acesta a obținut 52,57% din voturi în vreme ce contracandidatul său, socialistul susținut de Igor Dodon Ion Ceban și-a adjudecat numai 47,43% din sufragii.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »