web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

România ajută Republica Moldova să exporte struguri în întreaga lume

Iulia Modiga 8 iunie 2018 1

 

Guvernul de la București a oferit 80.000 de dolari Chișinăului pentru un laborator in vitro în care vor putea crește soiuri de struguri de masă de calitate mai bună și mai competitivi pe piețele externe.

În laborator vor putea fi crescute până la 7000 de plante, în comparație cu aproximativ 50 de plante câte puteau fi crescute anterior. Butașii vor fi comercializați începând cu primăvara anului viitor, iar prețul lor va fi cu aproximativ 50% mai mare decât al celor obișnuiți.

Modernizarea viticulturii nu se poate realiza până când nu producem și nu avem material săditor de calități biologice înalte. Situația care este creată astăzi, nu numai în viticultura Moldovei, dar în viticultura mondială, ne impune ca pentru înființarea noilor plantații să utilizăm material săditor de calități fito-sanitare înalte”, a declarat Constantin Dadu, directorul Institutului de Horticultură și Tehnologii Alimentare, citat de Radio Chișinău.

Sectorul viticol în Republica Moldova se confruntă cu trei probleme principale: lipsa materialului săditor sănătos, calitativ și fără viruși, nivelul scăzut de productivitate al viței de vie la hectar, precum și cantitatea mică a soiurilor de masă fără semințe, cei mai solicitați struguri pe piețele externe. Moldova produce în cea mai mare parte struguri cu semințe, care nu sunt cele mai solicitate soiuri pe piețele europene și ale Statelor Unite”, a precizat Karen Hilliard, directorul misiunii USAID Moldova.

„Pentru acest proiect, Guvernul României a contribuit cu 80 de mii de dolari americani. Cred că și prin astfel de eforturi vom reuși să transmitem exemple de bune practici, care cu siguranță vor produce efecte pentru toți cetățenii Republicii Moldova”, a spus ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. here are the findings 14 iunie 2018 at 01:50 - Reply

    I just want to mention I’m all new to weblog and definitely savored you’re blog. Probably I’m likely to bookmark your website . You definitely have really good articles. Kudos for revealing your web site.

Leave A Response »