web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

România, sprijin consistent pentru Rep. Moldova în interconectarea la piața energetică europeană

Liviu G. Stan 11 iunie 2018 1

 

Legislativul de la București va sprijini demersurile Parlamentului de la Chișinău pentru urgentarea finalizării proiectelor de infrastructură în vederea interconectării Republicii Moldova la piața energetică europeană, transmite Deschide.md, care citează IPN. 

O declarație în acest sens a fost semnată luni, 11 iunie, la Chișinău, la finalul celei de-a șaptea ședințe a Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României.

Bogdan-Ionel Rodeanu, deputat de la București şi copreședinte al comisiei, a spus că declarația semnată mai prevede faptul că ambele părți vor milita pentru dezvoltarea cooperării în domeniul construcției și modernizării infrastructurii de transport. La fel, s-a stabilit să fie identificate soluții durabile pentru sporirea eficienței în ceea ce privește facilitarea tranzitului la frontieră.

Deputatul a reiterat disponibilitatea României pentru o coordonare mai strânsă în vederea concretizării proiectelor comune cu beneficii directe pentru cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului.

„Vom încerca să fim facilitatorii prin care comisiile permanente dintre cele două parlamente să poată coopera, să construiască planuri bilaterale în ceea ce privește domeniile de interes”, a spus Bogdan-Ionel Rodeanu.

George Mocanu, deputat din Parlamentul de la Chișinău, copreședinte al comisiei, a menționat că Republica Moldova beneficiază de sprijin consistent din partea României, prin asistența oferită în implementarea reformelor. Deputatul a exprimat gratitudine României pentru acest sprijin.

George Mocanu a mai spus că la ședință s-a discutat necesitatea eliminării sau, cel puțin, reducerii tarifelor de roaming, încheierea unui acord bilateral care ar avea drept scop facilitarea angajării cetățenilor din Republica Moldova în România şi invers.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

Leave A Response »