web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Parlamentari ai României au inaugurat o grădiniță în Republica Moldova

Iulia Modiga 12 iunie 2018 0

 

O nouă grădiniță renovată cu sprijin financiar din partea României a fost inaugurată. De data aceasta este vorba despre grădinița „Porumbei” din localitatea Ciulucani, raionul Telenești. La evenimentul inaugurării au fost prezenți și parlamentari de la București.

Sursă foto: ziarulnational.md

Sursă foto: ziarulnational.md

„Faptul că suntem aici, atâția parlamentari români din tot spectrul politic al Parlamentului României, certifică încă o dată faptul că indiferent de confesiune, religie, poporul român și România sunt alături de cetățenii Republicii Moldova. Și în continuare reiterăm sprijinul, un sprijin afirmat și la nivel înalt, pentru viitorul comun și pentru parcursul european pe care-l vom parcurge împreună”, a declarat copreședintele Comisiei Comune de Integrare Europeană, Bogdan-Ionel Rodeanu, citat de Radio Chișinău.

La inaugurare au participat deputații din Comisia Mixtă de Integrare Europeană din Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova, secretarul general de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, directorul executiv al FISM, Mircea Eșanu și reprezentanți ai autorităților publice locale.

Din grantul oferit de Guvernul de la București au fost efectuate lucrări interioare și exterioare, a fost schimbat acoperișul, au fost montate uși și ferestre noi, a fost reparat sistemul de încălzire, sistemul de ventilare, sistemul electric și rețelele de apă și canalizare. De asemenea, instituția a fost dotată cu mobilier, utilaj pentru blocul alimentar și echipament pentru terenul de joacă.

Grădiniţa „Porumbei” din satul Ciulucani funcţionează din anul 1982. În cadrul instituției renovate va fi creată și o grupă de creșă.

Peste 840 de grădinițe au fost reparate până în prezent cu bani oferiți de statul român.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »