web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Apelul unioniștilor a primit răspuns: se vor căuta soluții pentru salvarea singurei școli românești din Taraclia

Liviu G. Stan 14 iunie 2018 0

 

Apelul unioniștilor de a salva unica școală cu predare în limba română din raionul Taraclia a fost auzit de autorități, transmite Radio Chișinău

O delegație din satul Aluatu, raionul Taraclia, a fost invitată la sediul Fondului de Investiții Sociale din Republica Moldova pentru a discuta această problemă și a identifica o soluție. Din delegație fac parte primarul satului Aluatu, Anatolie Bobici, directoarea gimnaziului Ada Donceva, precum și câțiva profesori ai școlii.

Întrevederea va avea loc joi, 14 iunie 2018, la ora 15:00, la sediul FISM din Chișinău. Invitația a fost făcută de directorul executiv al FISM, Mircea Eșanu. 

Potrivit primarului satului Aluatu, la întrevedere va participa Secretarul General de Stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov.

Totodată, subiectul școlii românești din Aluatu a fost abordat joi și în cadrul Parlamentului de la Chișinău. La ședința Comisiei de cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, deputata Maria Ciobanu a solicitat membrilor comisiei să întreprindă o vizită la fața locului pentru a analiza problema. Astfel, s-a decis ca la începutul săptămânii viitoare, deputații să meargă la gimnaziul – grădiniță „Dimitrie Cantemir” din Aluatu, Taraclia. 

„Acestea și alte probleme dorim să vedem cum se pot rezolva pentru a nu se închide această instituție educațională cu predare în limba română. Nu cred că necesită surse financiare exorbitante încât să nu le poată acoperi bugetul. În cadrul ședinței plenare de mâine va fi anunțat când va avea loc această vizită”, a declarat deputata Maria Ciobanu.

Mai mult, după finalizarea discuțiilor celei de-a VII-a reuniuni a Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României, deputatul Roman Boțan a discutat cu Nicolae Daniel Popescu, deputat, secretar al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării din Camera Deputaților a legislativului de la București, despre necesitatea suportului pentru Gimnaziul – grădiniță „Dimitrie Cantemir” din s. Aluatu, r. Taraclia. Iar în cadrul unei emisiuni televizate, deputatul a solicitat reprezentanților din partea FISM și a Senatului Parlamentului României suport pentru această instituție, la care s-a răspuns pozitiv.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »