web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Când va examina ONU rezoluția privind retragerea trupelor ruse din regiunea transnistreană

Liviu G. Stan 15 iunie 2018 0

 

Organizația Națiunilor Unite (ONU) a înregistrat proiectul de rezoluție privind retragerea completă și necondiționată a forțelor militare ruse de pe teritoriul Republicii Moldova și o va examina pe 22 iunie.

Ministrul Aafcerilor Externe de la Chișinău, Tudor Ulianovschi, a anunțat acest lucru, vineri, în cadrul unei conferințe de presă.

Oficialul a mai menționat că documentul – „Retragerea completă și necondiționată a forțelor militare străine de pe teritoriul R. Moldova” – va fi examinat în cadrul dezbaterilor organizate în Adunarea Generală a ONU, transmite Radio Chișinău.

Conform ministrului, se depun eforturi pentru a avea un sprijin cât mai larg în vederea susținerii acestei rezoluții, iar zece state deja și-au arătat intenția de a susține adoptarea acestui document.

Tudor Ulianovshi a ținut să precizeze că autoritățile vorbesc despre retragerea Grupului Operativ al Trupelor Ruse (GOTR) și a tonelor de muniții și armament de la Cobasna.

De asemenea, Tudor Ulianovschi a subliniat că exercițiile militare efectuate de aceste trupe, inclusiv prin simularea forțării râului Nistru, reprezintă o încălcare flagrantă a acordului din 1992 de către Rusia, care s-a angajat să respecte neutralitatea Republicii Moldova.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »