web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Pelerinaj la Cimitirul de Onoare al Eroilor Români de la Țiganca

Iulia Modiga 18 iunie 2018 0

 

Pe 22 iunie va avea loc un pelerinaj la Cimitirul de Onoare al Eroilor Români de la Țiganca, din Republica Moldova. Inițiativa aparține Institutului „Frații Golescu” pentru românii din străinătate, parte componentă a Alianței pentru Centenar.

„Aici, în anul 1941 a început campania pentru eliberarea Basarabiei. Luptele pentru trecerea râului Prut au adus moartea a 3.382 de ostași, 7.962 au fost răniți, numărul celor dispăruți fiind de 3.492. Cimitirul de campanie, amenajat imediat după încetarea luptelor, a fost distrus după 1944. În anul 2006, Oficiul Național pentru Cultul Eroilor a inaugurat aici prezentul Cimitir de Onoare, dedicat amintirii celor care au pierit luptând pentru reîntregirea României”, precizează organizatorii.

Slujba de pomenire va avea loc la ora 13:00 și va fi oficiată de P. S. Veniamin, Episcop al Basarabiei de Sud, împreună cu un sobor de preoți din cadrul Mitropoliei Basarabiei.
La comemorare vor participa reprezentanți ai societății civile din România și Republica Moldova, preoți, jurnaliști, autorități.
Persoanele care doresc să fie prezente pe 22 iunie la Cimitirul de Onoare se pot înscrie la numărul de telefon 0721242932.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »