web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

ONU cere printr-o rezoluţie retragerea completă a trupelor ruse din Rep. Moldova, la 77 de ani de la celebrul „Ostaşi, vă ordon, treceţi Prutul!”

Liviu G. Stan 22 iunie 2018 0

 

Vineri, la New York, Adunarea Generală a ONU a aprobat cu o majoritate de voturi proiectul de rezoluţie privind „Retragerea completă şi necondiţionată a forţelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova”.

Documentul a fost susținut de 64 de state, în fruntea cărora se află România.

Această iniţiativă a fost formulată de către şeful Executivului de la Chişinău, Pavel Filip, în discursul său rostit de la tribuna Adunării Generale a ONU la 22 septembrie 2017.

„Este o mare victorie simbolică azi pentru dreptul internațional în general și pentru Republica Moldova în special. ONU susține retragerea trupelor ruse, e un factor important de presiune morală internațională, Moldova are recunoscută o cauză legitimă”, a declarat prim-ministrul Pavel Filip.

„Simbolic, astăzi, la 77 de ani de la celebrul “Ostași, vă ordon, treceți Prutul!”, Adunarea Generală a ONU a votat proiectul de Rezoluție privind retragerea trupelor ruse din regiunea transnistreană. Documentul a primit 64 de voturi pentru, 15 împotrivă și 83 de abțineri. Vrem relații bazate pe respect reciproc. Amenințările și șantajul nu sunt o soluție. P.S. Salut faptul că România s-a numărat printre semnatarii proiectului de Rezoluție”, a scris pe Facebook deputatul PMP Constantin Codreanu, preşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţei din Parlamentul României.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »