web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Cimișlia, încă un pas spre Reunire

Iulia Modiga 23 iunie 2018 0

 

Consiliul raional Cimișlia a adoptat vineri o decizie prin care se recunoaște valabilitatea Actului Unirii din 27 martie 1918 a Basarabiei cu România. Totodată, autoritățile locale recomandă tuturor localităților din componența raionului să deruleze acțiuni pentru a marca Centenarul Unirii.

Sursă foto: gazetadesud.md

Sursă foto: gazetadesud.md

 

Necătînd la intimidări, autoritățile publice locale continuă să adopte decizii privind Centenarul Unirii și atitudinea față de Actul Unirii din 27 martie 1918. La 22 iunie, în ajunul Zilei cînd în anul 1990 s-a votat Declarația de Suveranitate, Consiliul raional Cimișlia a adoptat o decizie prin care se recunoaște valabilitatea Actului Unirii din 27 martie 1918 a Republicii Democrate Moldovenești cu Romania și se recomandă tuturor localităților din componența raionului Cimișlia să petreacă toate măsurile cultural-educative sub genericul Centenarul Unirii. Aplaudăm consilierii din Cimișlia! Fraților, reprezentanți ai localităților, depășiți timiditatea și sărbătoriți Evenimentul de maximă valoare în istoria noastră!”, a scris pe Facebook primarul de Cimișlia, Gheorghe Răileanu.

În luna februarie, Cimișlia a fost primul oraș reședință de raion care a adoptat o Declarație de Unire cu România și a declarat anul 2018 drept an al Centenarului.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »