web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Ce au discutat la Washington premierul Republicii Moldova și secretarul de stat al SUA

Iulia Modiga 26 iunie 2018 0

 

Principalele direcţii de cooperare dintre Republica Moldova și Statele Unite ale Americii şi priorităţile dialogului strategic bilateral au fost discutate luni la Washington, de prim-ministrul de la Chișinău Pavel Filip și secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo. Oficialii au evaluat situația privind securitatea regională în Europa de Est şi au evidenţiat importanţa colaborării dintre Republica Moldova şi SUA și a contracarării riscurilor de imixtiune externă.

În cadrul întrevederii, Pavel Filip a precizat că prioritățile Republicii Moldova se referă la continuarea implementării Acordului de Asociere cu UE şi la desfăşurarea unor alegeri transparente la expirarea mandatului actualului Parlament.

Potrivit unui comunicat de presă, premierul și-a exprimat recunoștința pentru aportul părții americane în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, fapt care a contribuit la înregistrarea progreselor în formatul de negocieri „5+2”. De asemenea, Pavel Filip a reconfirmat deschiderea autorităților de la Chișinău pentru o comunicare mai aplicată pe subiecte care vizează reformarea sistemului de apărare din Republica Moldova, consolidarea securității energetice și colaborarea pe filiera comercial-economică.

La rândul său, Mike Pompeo a agreat menținerea unui dialog activ cu oficialii din Republica Moldova în domeniul securității regionale.

Filip a întreprins o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii în perioada 24-26 iunie.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »