web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Conferință la Vidin: „Românii și bulgarii în Războiul de Independență”

Iulia Modiga 26 iunie 2018 0

 

O conferință pe marginea relațiilor româno-bulgare în timpul și după Războiului de Independență din 1877-1878 va avea loc vineri la Vidin. Evenimentul este organizat de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni și Uniunea Etnicilor Români din Bulgaria „AVE”, alături de filiala de la Craiova a Academiei Române.

La eveniment vor susține prelegeri profesori universitari, istorici, cercetători și vor participa zeci de etnici români din Sofia, Plevna, Kozlodui, Dupnița, Bregova, Kosova, Gâmzova, Kutova, Pocraina, Koșava, Dolni Vadim, Zaicer (Serbia). Monumentele ostașilor români între Timoc și Plevna, aportul Armatei Române la eliberarea Bulgariei, răscoala timoceană din iunie 1876 sunt câteva dintre subiectele care vor fi abordate în cadrul manifestației științifice, se arată într-un comunicat de presă.

În același context va fi vernisată expoziția „Războiul de Independență 1877-1878”, care cuprinde lucrări din patrimoniul Bibliotecii Academiei Române – gravură, litografie, scrisori şi telegrame oficiale, articole de presă.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »