web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

FOTO. Harta României Mari la Bardar

Liviu G. Stan 11 iulie 2018 0

Campanii de informare în masă privind colectarea selectivă a deșeurilor, instalarea de plăcuțe informative pe drumurile din localitate, seri cu proiecții de film la casa de cultură, amenajarea stațiilor de transport public – sunt doar câteva dintre proiectele unui grup de tineri voluntari din satul Bardar, raionul Ialoveni, reuniți într-o asociație obștească – Consiliul Local al Tinerilor, care și-au propus să facă schimbările pe care și le doresc în localitatea lor. Recent aceștia au finisat amenajarea celor două stații de așteptare a transportului public din sat, pe una dintre care a fost pictat conturul României Mari, relatează Radio Chișinău

Foto: Radio Chișinău

Foto: Radio Chișinău

Situat la aproximativ 20 de kilometri de Chișinău, și cu o populație de aproximativ cinci mii de locuitori, satul Bardar este una dintre localitățile mai puțin afectate de fenomenul migrației cu impact dramatic asupra situației demografice din Republica Moldova.

Explicația constă în faptul că în localitate activează mai mulți antreprenori care au pus pe picioare diferite afaceri. Pe lângă locurile de muncă create, acestea aduc venituri la bugetul local și ajută localitatea să se dezvolte, după cum menționează viceprimarul satului Bardar, Mihai Tonu.

„Avem o serie de agenți economici care mențin populația în localitate. Suntem în apropierea orașului Chișinău, ceea ce, de asemenea, este un plus pentru că populația poate să circule pentru un loc de muncă. Totuși, cred, că din cei cinci mii de locuitori, între 600 și 800 de persoane sunt plecate (peste hotare n.r.).”

În ceea ce privește opțiunea locuitorilor pentru ReUnirea și apropierea de România: „Nu este un sentiment de ieri de azi. În localitate avem monumentul în memoria ostașilor căzuți în Primul Război Mondial, construit din ordinele Regelui Carol al II-lea drept recunoștință pentru contribuția bardarenilor care au luptat pentru acest teritoriu, de partea Armatei Române, război care a dus la reîntregirea țării, formarea României Mari. În localitate am avut, la solicitarea populației, deschisă secție de votare pentru alegerile parlamentare din România. Ori de câte ori se manifestă cetățenii, se pronunță pentru Uniunea Europeană, pro românism”, susține viceprimarul Mihai Tonu.

Și pentru că o societate sănătoasă duce la formarea unei tineri generații care are modele bune de urmat, în satul Bardar, acum câțiva ani, s-a format Consiliul Local al Tinerilor.

Citiți aici materialul integral. 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »