web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

După NATO, și SUA cer retragerea trupelor ruse din Rep. Moldova

Liviu G. Stan 13 iulie 2018 0

 

Statele Unite susțin integritatea teritorială și suveranitatea politică a Republicii Moldova, Ucrainei și Georgiei, se menționează într-o rezoluție a Congresului SUA, transmite Radio Chișinău

Sursă imagine: hyperflash.ro

Sursă imagine: hyperflash.ro

Potrivit unui comunicat de presă al Legislativului de la Chișinău, documentul stipulează angajamentul SUA de a susține cele trei state pe parcursul integrării europene, asigurarea securității energetice și intensificarea cooperării comerciale.

Totodată, rezoluția condamnă agresiunea rusă în regiune și cere retragerea trupelor și munițiilor Federației Ruse, ilegal aflate pe teritoriul celor trei state.

Documentul cheamă aliații din Europa și ONU să pună presiune în continuare pe Guvernul Federației Ruse pentru ca această să-și respecte angajamentele internaționale.

Zilele trecute, și Adunarea Parlamentară a OSCE a reafirmat, în cadrul sesiunii anuale de la Berlin, necesitatea retragerii complete a forțelor armate străine de pe teritoriul Republicii Moldova.

Totodată, și țările membre NATO, reunite la summit-ul de la Bruxelles, au solicitat, miercuri, retragerea forțelor militare ruse, staționate pe teritoriile Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei, fără consimțământul celor 3 țări, în conformitate cu angajamentele internaționale.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »