web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

La fel ca România, Rep. Moldova ar putea să își mute ambasada din Israel la Ierusalim

Liviu G. Stan 25 iulie 2018 0

 

Ministerul de Externe al Israelului a purtat discuţii cu Republica Moldova în legătură cu posibilitatea mutării ambasadei Republicii Moldova de la Tel Aviv la Ierusalim, transmite News.ro. 

Presa israeliană scrie că există șanse foarte mari ca ambasada Republicii Moldova să fie transferată la Ierusalim.

Emanuel Nachshon, purtătorul de cuvânt al Ministerului israelian de Externe, a confirmat că un director din cadrul instituţiei, Yuval Rotem, s-a deplasat în Republica Moldova, unde a discutat despre tema mutării ambasadei, informează postul public de radio israelian IPBC/Kan, citat de cotidianul israelian Hamodia.

Potrivit unor surse politice, Republica Moldova a acceptat transferul ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim dacă Israelul va deschide ambasadă în Chişinău.

Guvernul României a semnalat intenţia de mutare a sediului ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Reprezentanţii Guvernului susţin că memorandumul privind mutarea ambasadei României din Israel în Ierusalim a fost înaintat de Ministerul Afacerilor Externe la categoria „Documente confidenţiale” şi îşi va păstra caracterul până la o decizie finală. În schimb, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că nu a fost consultat cu privire la o posibilă mutare a ambasadei în Ierusalim.

Israelul consideră oraşul Ierusalim drept capitala sa eternă şi indivizibilă, potrivit terminologiei utilizate de liderii politici israelieni.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »