web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Președintele Parlamentului de la Chișinău, termen pentru construcția tronsonului Ungheni-Chișinău

Iulia Modiga 8 august 2018 0

 

Construcţia gazoductului Iaşi-Chişinău pe tronsonul Ungheni-Chişinău va începe luna aceasta, în preajma Zilei Independenţei. Anunțul a fost făcut de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la Radio Moldova, relatează IPN.

Sursă foto: energynomics.ro

Speakerul Legislativului a mai precizat că proiectul interconectării energetice dintre Republica Moldova și România este pregătit pentru implementare. Un împrumut și mai multe granturi în valoare totală de 250 de milioane de euro au fost obținute de Republica Moldova în acest sens.

Eurotransgaz, filiala din Republica Moldova a Transgaz, a câştigat licitaţia pentru privatizarea VestMoldTransgaz, compania care opera serviciile de transport al gazelor prin secţiunea Ungheni-Chișinău a conductei Iaşi-Ungheni-Chişinău. Costul acestei tranzacţii s-a ridicat la 9 milioane de euro iar Transgaz s-a obligat să mai efectueze investiţii de 93 de milioane de euro în următorii 2 ani. Lucrările de extindere până la Chişinău ale conductei Iaşi – Ungheni vor fi facilitate şi de faptul că, în 2016, compania din Roânia a proiectat gazoductul graţie unui ajutor nerambursabil acordat în 2016 de Guvernul de la București. Termenul vehiculat pentru finalizarea conductei ar fi 2019.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »