web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Retragerea trupelor ruse din reg. transnistreană, inclusă în pachetul de sancțiuni ale SUA contra Rusiei

Liviu G. Stan 13 august 2018 0

 

Liderul de la Casa Albă, Donald Trump, ar putea să ceară public guvernului rus să îşi retragă trupele militare din Republica Moldova, Georgia şi Ucraina, potrivit noului pachet de sancţiuni, pregătit de republicanul Lindsey Graham şi care conţine un îndemn în acest sens, scrie presa americană, potrivit Romanian Global News.

Sursă foto: jurnal.md

Sursă foto: jurnal.md

Autorii proiectului cer președintelui SUA să îndemne Moscova să nu îl mai sprijine pe președintele sirian Bashar al-Assad, care continuă „să comită crime de război”.

Noul pachet se sancțiuni a fost deja inclus pe agenda Senatului SUA și urmează să intre în dezbatere. Pachetul de legi prevede și o serie de constrângeri de ordin economic pentru mai multe bănci și subiecți economici din Rusia.

Pe 22 iunie, ONU a votat rezoluția privind retragerea trupelor ruse de ocupație din stânga Nistrului. Proiectul a fost prezentat de ministrul de Externe de la Chișinău, Tudor Ulianovschi.

Aceeași cerere a venit și din partea Alianței Nord-Atlantice. Statele membre NATO reunite pentru summitul de la Bruxelles au solicitat retragerea forțelor militare pe care Rusia le-a staționat ilegal pe teritoriile Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei, într-o precizare inclusă în premieră în declarația finală a unui summit NATO.

În cazul tuturor cererilor este vorba despre retragerea Grupului operativ de trupe ruse (GOTR) din regiunea transnitreană, o veritabilă armată de ocupație a unei părți din teritoriul Republicii Moldova.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »