web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Rușii patrulează ilegal la Nistru

Iulia Modiga 15 august 2018 0

 

Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control (CUC) semnalează un nou caz de aflare ilegală în Zona de Securitate a militarilor din Grupul operativ al trupelor ruse (GOTR). În viziunea autorităților de la Chișinău, aceasta reprezintă o provocare repetată care generează tensiuni la Nistru.

În legătură cu aplicațiile militare desfășurate ilegal marți pe malul stâng al Nistrului, în regiunea plajei din satul Târnauca și în preajma podului de pietoni peste râul Nistru din Tiraspol, șeful militar superior al Forțelor de Menținere a Păcii (FMP) din partea Republicii Moldova împreună cu reprezentanții Misiunii OSCE în Moldova s-au deplasat, în dimineața zilei de 15 august, la fața locului pentru a monitoriza situația pe acest segment al Zonei de securitate. Deși aceștia se deplasau cu automobile cu simbolica Forțelor de Pacificare și a OSCE, în apropierea locului desfășurării aplicațiilor recente, au fost opriți de o ”patrulă militară” compusă din 7 persoane fără însemne de apartenență. În timpul discuțiilor, membrii patrulei au recunoscut că fac parte din GOTR. După o perioadă de circa 30 de minute, suficientă pentru a ascunde alte eventuale prezențe militare în zonă, patrula s-a retras. Patrula militară a GOTR se afla în Zona de securitate ilegal, fără acceptul / coordonarea cu CUC și Comandamentul Militar Întrunit, se menționează într-un comunicat de presă al delegației Republicii Moldova în CUC.

„Aceste acțiuni ale GOTR, care continuă șirul de încălcări ale mecanismului stabilit de monitorizare a situației și de asigurare a regimului în Zona de Securitate, dar și cel al desfășurării misiunii de pacificare, nu pot fi calificate altfel decât o provocare repetată ce generează noi tensiuni în Zona de Securitate. Delegația Republicii Moldova în CUC cheamă insistent toate componentele Comisiei să respecte obligațiunile privind regimul în Zona de Securitate pe malurile râului Nistru, care decurg din Acordul cu privire la principiile de reglementare pașnică a conflictului militar în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, semnat la 21 iulie 1992”, trage un semnal de alarmă delegația din dreapta Nistrului.

Pe site-ul oficial al Districtului Militar Vest al Federaţiei Ruse a apărut pe 13 august informaţia precum că GOTR, dislocat în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, și-a pregătit maşinile de luptă blindate pentru eventuale aplicaţii cu traversarea barierelor de apă.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »