web analytics

România și Republica Moldova, aur și bronz la Olimpiada mondială de robotică FIRST Global Challenge

Iulia Modiga 21 august 2018 0

 

România a obținut cinci medalii de aur la Olimpiada mondială FIRST Global Challenge 2018, care s-a desfășurat în Mexic în perioada 16-18 august. Și echipa de robotică a Republicii Moldova a reusit o performanță extraordinară, clasându-se pe locul trei în competiție.

Sursă foto: adplayers.ro

Sursă foto: adplayers.ro

Cristian Comendant, Andrieș Copaci, Andrian Bocancea, Mihai Moglan, Nicolae Mihalache și mentorul Florin Cazac sunt cei care au reușit performanța pentru Republica Moldova la cea de-a doua ediție a olimpiadei.

Echipa de robotică care a reprezentat România în Mexic a obținut aurul la categoriile „FIRST Global Winning Alliance”, „FIRST Global Challenge Award”, „FIRST Global Grand Challenge Award”, „Albert Einstein Award for FIRST Global International Excellence”, „Safety Award”, dar si locul I general, cu cel mai mare punctaj din competitie.

Tematica ediției de anul acesta a olimpiadei a fost „Impactul energiei”, o problematică globală. Având la dispoziție un set standard de piese, motoare și mecanisme, pe parcursul a trei luni echipele participante au conceptualizat, construit și programat câte un robot agil, care a simulat pe teren producerea energiei din surse renovabile, în alianțe cu alte două echipe, relatează Moldpres.

La competiție au participat selecționatele din 175 de state, de pe cinci continente.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »