web analytics

Un înalt oficial NATO se află în vizită la Chișinău. Ce discuții a purtat la Ministerul Apărării

Liviu G. Stan 22 august 2018 0

 

Locţiitorul şef al statului major al Direcţiei parteneriate militare din cadrul Comandamentului Suprem al Forţelor Aliate din Europa, general maior Odd Egil Pedersen, se află într-o vizită în Republica Moldova pentru a discuta cu autoritățile de la Chișinău stadiul relațiilor de cooperare dintre Republica Moldova și NATO, precum și direcțiile ulterioare de colaborare.

Sursă imagine: fumn.eu

Sursă imagine: fumn.eu

Oficialul NATO a avut astăzi o întrevedere cu ministrul Apărării, Eugen Sturza, cu care a discutat inclusiv continuarea programului de susținere în domeniul apărării, relatează Radio Chișinău.

Prima etapă constituie sprijinul experților NATO pentru elaborarea unui șir de documente strategice, precum Strategia Națională de Apărare. De asemenea, oficialul NATO va discuta și despre oportunitățile de instruire a militarilor moldoveni în anul 2019.

NATO respectă pe deplin suveranitatea, integritatea teritorială și neutralitatea Republicii Moldova, a subliniat Odd Egil Pedersen.

Până în prezent, aproximativ 2.000 de miliari din Republica Moldova au avut oportunitatea să participe în cadrul aplicațiilor sub egida programului NATO Parteneriat pentru PACE. De asemenea, mulți militari au fost instruiți la prestigioase școli militare ale NATO.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »