web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Ziua Limbii Române va fi sărbătorită și în Timoc

Iulia Modiga 24 august 2018 0

 

Românii timoceni vor sărbători Ziua Limbii Române la Bor. Pe 31 august va avea loc conferința „Limba noastră românească – Pod pestă Dunăre”, în cadrul căreia lideri ai românilor din Valea Timocului, etnologi, reprezentanți ai mediului asociativ și jurnaliști vor susține prelegeri despre importanța învățământului în limba maternă pentru comunitatea de români din regiune și despre provocările la adresa cultivării identității românești prin oportunitățile de conservare și promovare a limbii române în Serbia de răsărit.

„Standardizarea limbii ”vlahe”, etapă de asimilare a românilor timoceni”, „Limba maternă, limba data de Dumnezeu”, „Românii timoceni acum 100 de ani și în prezent”, ,,Drepturile minorităților naționale în Serbia și importanța mediilor în limba română, de la legi până la realitate”, „Atlasul lingvistic, argumentul puternic al românilor timoceni” sunt câteva dintre prelegerile care vor fi susținute la eveniment.

După conferință va avea loc un moment artistic, în cadrul căruia copii din comunitate vor recita în limba română poezii și vor cânta piese cu mesaj patriotic, se arată într-un comunicat de presă.

Evenimentul este organizat de  Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, și Asociația pentru cultură a românilor/vlahilor din Serbia „Ariadnae Filum”.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »