web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Unioniștii din România pleacă de joi la Chișinău

Iulia Modiga 30 august 2018 0

 

O mie din zecile de mii de participanti de la mitingul de sâmbătă din Chișinău vor fi din România.
Potrivit anunțului făcut de George Simion, președintele Acțiunii 2012, unioniștii vor merge încă de joi din România în Republica Moldova pentru a evita blocarea vămilor. Simion îi îndeamnă pe cei care doresc să participe la manifestația pentru Unire de la Chișinău să meargă cu mașinile personale, însă dacă nu este posibil, atunci cu autocarele din București (ora 20:00, Piața Universității, contact: 0733696233), Cluj (ora 18:30, autocarul de linie Gal Trans), Galați, Iași (microbuzele de linie, contact:  David Cornel), (ora 23:00, la Păpădie, contact: Chiriac Centenar Mihai).

Simion îi sfătuiești pe cei care suferă vreun abuz din partea autorităților vamale ale Republicii Moldova, cărora nu le este permis să treacă frontiera sau este blocat în vamă, să anunțe, astfel încât cazul să fie documentat și Ministerul Afacerilor Externe al României să ia act și să soluționeze problema. „Rămâneți în vămile pe unde treceți (preferabil Giurgiulești, Oancea și Sculeni). Numărul de telefon unde să ne sunați să ne anunțați despre eventualele abuzuri: +40733696233. După ce ne-ați anunțat pe noi, faceți cât mai multe poze și video și trimiteți la presă. E posibil ca marile trusturi să nu aibă acceptul să difuzeze așa că orice resursă media este foarte bună pentru a transmite mai departe mesajul. Odată trecuți Prutul, o singură destinație: Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău”, scrie președintele Acțiunii 2012 pe Facebook.

„Cine este departe, să rămâneți zilele acestea conectați la conturile noastre și să alertați mai departe. Pe cei care pot, îi rugăm să ne ajute cu o donație aici: http://actiunea2012.ro/doneaza. Reamintesc că cetățenii din dreapta Prutului vor fi doar o mică parte din participanții din 1 septembrie (circa o mie din totalul de zeci de mii de oameni).  Nu există niciun pretext legal pentru a fi opriți la frontieră. Alte cazuri notabile despre care am aflat de la polițiștii de frontieră români și de la diplomați că au fost întorși din drum membrii Serviciului Voluntar de Ambulanță Iași, jurnaliști din Iași, vicepreședinte CJ Prahova, Ludmila Sfîrloagă, rapsodul popularul Tudor Ungureanu, alături de alte sute de oameni”, a mai relatat George Simion.

Situația la vămile cu Republica Moldova este dificilă, liberă trecere având doar cei care nu sunt suspectați că vor participa la mitingul de sâmbătă al unioniștilor.

Sute de cetățeni ai României sunt întorși din drum, din motive inventate, de la interdicție în Republica Moldova până la sistemul informatic care nu poate procesa cetățeni ai Uniunii Europene. Ultima oară când un astfel de caz s-a întâmplat a fost în martie-aprilie 2009, în perioada conducerii comuniste a lui Vladimir Voronin.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »