web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Ziua Limbii Române, sărbătorită la Ismail

Liviu G. Stan 31 august 2018 0

 

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni va marca Ziua Limbii Române la Ismail, Ucraina, pe data de 8 septembrie. 

Evenimentul va fi organizat în parteneriat cu Centrul de Informare al României din cadrul Universității Umaniste de Stat din Ismail.

Programul manifestației va include o conferință pe tema importanței limbii române în comunitățile istorice, un recital de poezie dedicat Zilei Limbii Române și se va încheia cu un spectacol de muzică românească, muzică ușoară și dansuri populare.

Organizarea evenimentului reprezintă o bună ocazie de valorificare și promovare a identității culturale române în rândul persoanelor de origine română şi cele aparţinând filonului lingvistic şi cultural românesc din sudul Basarabiei.

Printre invitați se numără reprezentanți ai Consulatului General al Romaniei la Odesa, profesori de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, profesori de la Colegiul Pedagogic „Costache Negri” Galați, președintele Asociației „Danubiana” Galați, istorici, jurnaliști din Galați, reprezentanți ai comunităților de etnie română din regiunea Odesa, poeți, scriitori, profesori și studenți de la Universitatea Umanistă de Stat din Ismail.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »