web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Ambasadorul SUA la Chișinău: Migrația populației, o tragedie. Corupția generalizată blochează Rep. Moldova

Iulia Modiga 13 septembrie 2018 0

 

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, James Pettit, a semnalat că procesul integrării europene a Republicii Moldova nu a înregistrat progrese din 2016 până în prezent, corupția și migrația populației fiind două fenomene care îl blochează.

Sursă foto: adevarul.ro

Sursă foto: adevarul.ro

Diplomatul american este de părere că și apropierea alegerilor parlamentare încetinește orice acțiune în sensul integrării europene. „Probabil, un motiv este că ne aflăm în timp de campanie electorală”, a spus Pettit în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova. În viziunea ambasadorului, este important ca autoritățile să nu facă o pauză, să înțeleagă că în acest domeniu este nevoie de muncă constantă.

Pettit consideră că cea mai mare provocare în ceea ce privește integrarea europeană a Republicii Moldova este corupția, care există în toate domeniile. Diplomatul a precizat faptul că există mai multe domenii care nu funcționează bine, printre care sectorul juridic, care nu a făcut mari progrese în ultimii ani. Drept o tragedie națională ambasadorul a catalogat migrația populației din Republica Moldova.

Ambasadorul a indicat și domeniul judecătoresc ca fiind înăbușit de probleme. „Este foarte important să atragem investiții străine în Republica Moldova și pentru a atrage investitori este nevoie de un sistem judecătoresc care funcționează normal, conform standardelor UE și standardelor internaționale. Sunt diferite instituții care trebuie să funcționeze în mod corect, democratic. Eu cred că până acum există câteva sectoare unde instituțiile nu funcționează în mod corect și eu sper că în continuare putem corecta această situație”, a mai declarat James Pettit.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »