web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Ministrul Apărării din Rep. Moldova insistă ca separatiștii transnistreni să distrugă arsenalul rusesc

Liviu G. Stan 24 septembrie 2018 0

 

Ministrul Apărării de la Chișinău, Eugen Sturza, a insistat asupra retragerii trupelor ruse din regiunea transnistreană şi a distrugerii muniţiilor ruseşti din depozitele de la Cobasna din stânga Nistrului, declarându-se dispus să caute personal fonduri pentru ridicarea unei uzine de distrugere a acestora.

Oficialul a descrie existența acesteui depozit „un pericol pentru populaţia din raioanele de est ale Republicii Moldova şi Ucraina”, relatează Radio Chişinău.

„Vom continua să insistăm şi asupra înlocuirii aşa-zisei misiuni de menţinere a păcii ruse cu o Misiune a ONU. Fiindcă astăzi trupele ruse din regiunea transnistreană sunt orice vreţi numai nu forţe de menţinere a păcii. Cum poţi să-ţi ameninţi vecinul şi să spui totodată că ţi-l doreşti prieten?”, a întrebat retoric ministrul Apării din Republica Moldova într-un interviu acordat recent Asociaţiei pentru Politică Externă din Chişinău.

În acest context, Eugen Sturza a evocat multiplicarea exerciţiilor militare efectuate de trupele ruse cu forţarea râului Nistru. Acest tip de exerciţii desfăşurate în zona de securitate, cu blindate şi autocamioane fără numere de înmatriculare, reprezintă acţiuni provocatoare care încalcă mecanismul de asigurare a regimului de neutralitate în zona de securitate.

Atât ONU, cât şi NATO au cerut retragerea trupelor ruse şi a muniţiilor Federaţiei Ruse din stânga Nistrului. În prezent, o rezoluţie care prevede acelaşi lucru este înregistrată în Senatul SUA.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »