web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Igor Dodon, președintele suspendat al Republicii Moldova

Iulia Modiga 24 septembrie 2018 0

 

Președintele Republicii Moldova Igor Dodon este suspendat din funcție, după ce a refuzat în mod repetat să semneze decretele de numire a doi miniștri propuși de Partidului Democrat din Moldova (PDM). Este pentru a patra oară când lui Dodon i se întâmplă acest lucru.

Sursă foto: agora.md

Sursă foto: agora.md

Pe 18 septembrie, coaliția de guvernare, în frunte cu PDM, a decis să facă remanieri în cadrul Cabinetului de miniștri. Astfel, Svetlana Cebotari, ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), și Liviu Volconovici, ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM), au fost retrași din funcție. La MSMPS a fost desemnată Silvia Radu, iar la MADRM – Nicolae Ciubuc, candidaturi respinse de către șeful statului.

Șeful statului și-a exprimat nemulțumirea pe Facebook. „Prin decizia sa de a suspenda din funcţie Preşedintele ales legitim şi prin vot direct de către cetăţenii Republicii Moldova, Curtea Constituţională a comis o dublă ilegalitate: a zădărnicit încercarea mea de a stopa o gravă încălcare de legislaţie şi a dat posibilitate ca această încălcare să fie promovată de un aşa-numit preşedinte interimar”, a scris acesta în urmă cu câteva minute.

Igor Dodon a fost suspendat anterior de trei ori din funcție de către Înalta Curte Supremă, când a refuzat în mod repetat să promulge modificările legislative privind anti-propaganda rusă pe teritoriul Republicii Moldova, când a refuzat numirea în funcție a noului ministru al Apărării, Eugen Sturza, precum și a altor cinci miniștri și a unui vicepremier.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »