web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Unioniștii, persecutați de poliție după Marșul Centenarului

Liviu G. Stan 24 septembrie 2018 0

 

Președintele Asociației „UNIREA – ODIP”, Vlad Bilețchi a fost citat astăzi la Inspectoratul de Poliție Buiucani, unde a primit amendă de 1500 de lei pentru „blocarea intenționată a străzii”.

„Este culmea că în Republica Moldova nu sunt amendați cei care fac alerte false cu bombă sau deplasează ilegal autocarele românești. Sunt persecutați cei care organizează manifestații publice, care își exercită drepturile și libertățile fundamentale și viteza cu care se acționează într-o direcție și tergiversarea cu care se acționează în cealaltă direcție ne trezesc multe semne de întrebare. Nu avem de gând să achităm amenda și nu vom răspunde pentru faptele pe care nu le-am săvârșit”, a declarat președintele Asociației „UNIREA – ODIP”, Vlad Bilețchi, într-un comunicat de presă.

Bilețchi a mai spus că a fost depusă o cerere la Ministerul Afacerilor Interne pentru a primi explicații privind cine a sunat și a anunțat că autocarele românești sunt minate.

„Dorim să aflăm de ce Bombteh nu a examinat aceste autobuze, dar au fost duse la Strășeni. Totodată, a fost depusă o plângere în România pe acțiunile colaboratorilor de poliție din Republica Moldova privind privarea de libertate a șoferilor, care sunt cetățeni români”, a declarat avocatul asociației, Vlad Vlaicu.

O astfel de amendă a fost primită și de președintele Blocului Unității Naționale, Ion Leașcenco.

Pe data de 1 septembrie, când a avut loc Marșul Centenarului, mai mulți unioniști au fost agresați de forțele de ordine în apropierea orașului Vatra, după ce manifestanții s-au așezat în fața autocarelor venite din România și care au fost sechestrate de polișiști, pentru a stopa deplasarea acestora. Unioniștii califică aplicarea acestor amenzi drept un abuz.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »