web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Dan Dungaciu: În Republica Moldova este un război de tip Tom și Jerry

Iulia Modiga 25 septembrie 2018 0

 

Analistul de politică externă Dan Dungaciu a comentat suspendarea din funcție pentru a patra oară a președintelui Republicii Moldova Igor Dodon, precizând că nu are nicio semnificație și că se înscrie în „valsul” obișnuit dintre liderul PDM Vladimir Plahotniuc și președintele rusofil.

„Nu înseamnă absolut nimic. Nu înseamnă asbsolut nimic cum nu înseamnă niciunul din cazurile anterioare de suspendare a lui Igor Dodon. Aceasta este o chestiune jucată foarte bine între cei 2 colegi de binom ca să zic așa (Plahotniuc-Dodon). Este evident că multe lucruri pe care guvernarea i le cere sau i le-a cerut lui Igor Dodon din perspectiva unei guvernări care joacă jocul ca să zic așa al apropierii de Uniunea Europeană, jocuri de roluri justificate, asumate de guvernare. Dodon nu ar fi putut să le semneze, din perspectiva jocului de rol pe care îl face Dodon, adică orientat spre est. Atunci, soluția cea mai bună dintre cei 2 este această suspendare temporară a președintelui Dodon care salvează fața tuturor. Dodon nu este scos definitiv din funcție, este suspendat, el spune că „nu aș fi semnat niciodată respectivele decrete, dar iată că m-au suspendat și nu am avut ce să fac”, acele decrete trecând așa cum dorește domnul Plahotniuc, iar domnul Dodon nu are cum să se împotrivească. Toată lumea își salvează, cum s-ar zice, fața”, a explicat pentru PS News președintele Fundației Universitare a Mării Negre.

Analistul de politică externă a comparat jocul dintre Dodon și Plahotniuc și cele două așa-zise ”tabere” cu desenele animate „Tom și Jerry”: „în Republica Moldova este un război de tip Tom și Jerry adică cei doi își dau cu ciocanele în cap, trec cu mașina unul peste celălalt, se îngheață, se aruncă în aer, dar până la urmă nimeni nu pățește nimic. Acesta este circul din Republica Moldova, unul de tip Tom și Jerry”.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »