web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Secretarul general al ONU susţine retragerea trupelor ruse din regiunea transnistreană

Liviu G. Stan 29 septembrie 2018 0

 

Premierul Pavel Filip și secretarul general ONU António Guterres au discutat vineri, 28 septembrie, în cadrul unei întrevederi, despre reformarea arhitecturii ONU de menținere a păcii, cu accent pe prevenirea conflictelor.

Sursă foto: telegrafonline.ro

Sursă foto: telegrafonline.ro

Şeful Executivului de la Cotroceni a apreciat faptul că în ianuarie 2018 aceste conflicte, inclusiv conflictul transnistrean, au fost incluse în lista de priorități ONU, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, în luna iunie curent, Adunarea Generală a ONU a adoptat o rezoluție prin care a calificat ca fiind contrare dreptului internațional și neutralității constituționale a Republicii Moldova, atât prezența militară străină, cât și impunerea de condiții politice pentru retragerea completă a trupelor ruse. Săptămâna trecută a fost înscris un punct nou în agenda actualei sesiuni privind „Retragerea forțelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova”.

Pavel Filip a menționat că retragerea forțelor militare din regiunea de est a țării va favoriza soluționarea problemei transnistrene. „Vom aprecia sprijinul în fixarea atenției ONU pe conflictul transnistrean și pe chestiunea retragerii trupelor străine pentru prevenirea conflictelor și menținerea păcii”, a spus premierul.

Secretarul general a spus că ONU înțelege preocuparea Republicii Moldova pentru reglementarea conflictului transnistrean și retragerea trupelor străine de pe teritoriul țării și va susține eforturile care se fac în această direcție.

António Guterres a apreciat pozitiv parteneriatul dintre ONU și Republica Moldova și a exprimat mulțumiri pentru susținerea reformelor inițiate în cadrul Organizației.

La finalul întrevederii, Pavel Filip l-a invitat pe secretarul general ONU să viziteze Republica Moldova, în contextul unei vizite în regiune.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »