web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Opinie: Miza ascunsă a strângerii de semnături pentru Unirea cu Basarabia

Iulia Modiga 30 septembrie 2018 0

 

„Semnează pentru unirea cu Basarabia“ reprezintă o campanie stradală de strângere de semnături pentru modificarea Constituţiei şi care are drept principal scop transformarea României într-un stat unionist. Dar care este miza reală a acestei campanii, ce ascunde ea, de fapt, având în vedere că deja Parlamentul a votat o Rezoluţie de Unire a celor două state româneşti. 

Pe 27 martie 2018, Parlamentul a votat o rezoluţie prin care România îşi exprimă, prin aleşii săi, dorinţa de Unire cu Republica Moldova şi care recunoaşte dreptul românilor de dincolo de Prut de a-şi decide singuri soarta.

Practic, începând de la acea dată România este oficial un stat unionist, cu o politică clară şi declarată, asumată public de către români. Sigur că acest proces trebuie să aibă la bază informarea corectă şi adevărul istoric cu respectarea întocmai a tratatelor internaţionale şi care prevăd că la acest moment modificarea frontierelor nu se poate face decât prin acceptul ambelor părţi de drept recunoscute internaţional.

Şi cu toate acestea, dacă România a făcut acest vot şi chiar duce o politică unionistă în Basarabia, ce ascunde de fapt această campanie de strângere de semnături, căci în fapt problema din punct de vedere juridic pare că este soluţionată.

La acest moment, zeci de corturi au fost instalate în toate judeţele Ţării şi sute de voluntari unionişti sunt implicaţi în strângerea de semnături. Efortul de mobilizare este unul uriaş şi se va întinde pe parcursul a câteva luni. Strângerea de semnături are un caracter oficial, urmărind toţi paşii legali privind colectarea datelor personale în vederea modificării constituţiei României prin introducerea unui preambul care să vizeze o politică unionistă constituţională.

Autor: Marius Lulea

Citiți articolul integral în Adevărul

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »