web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Deputat de la București, despre cazul George Simion: Este inadmisibil tupeul regimului actual de putere de la Chișinău

Iulia Modiga 2 octombrie 2018 0

 

Parlamentarul Daniel Gheorghe consideră că gestul autorităților de la Chișinău de a-l expulza și declara indezirabil pe teritoriul Republicii Moldova pe liderul Acțiunii 2012, George Simion, sfidează orice legătură firească între cele două maluri de Prut.

Citesc acum un lucru profund ingrijorator : un cetățean român, întâmplător unionistul George Simion, a fost săltat violent și expulzat din Republica Moldova. Este inadmisibil tupeul regimului actual de putere de la Chișinău, în mare măsură întreținut în Europa prin bunăvoința constantă a României! România poate înțelege și accepta multe, mai puțin comportamentul brutal la adresa cetățenilor săi. Sper că moldovenii se vor lepăda de falsul regim de peste Prut deghizat la derută drept „pro-occidental” ! Pana una alta solicit intervenția de urgență a ministerului de externe în vederea clarificării acestui incident grav și inexplicabil din perspectiva unei relații care ar presupune un tratament „frățesc „!”, a scris liberalul pe Facebook.

Liderul unionist George Simion a fost reținut noaptea trecută de angajați ai Biroului de Migrație și Azil de la Chișinău, agresat, urcat într-o mașină, escortat până la vamă și expulzat din Republica Moldova. Totodată, George Simion a fost informat că are interdicție de intrare pe teritoriul Republicii Moldova pe o perioadă de 5 ani.

Președintelui Acțiunii 2012 i-a fost permis luni să treacă Prutul și seara a realizat emisiunea „Sfatul Țării” de la 10TV, avându-i ca invitați pe liderul ODIP-Unirea Vlad Bilețchi și pe președintele Partidului Democrația acasă, Vasile Costiuc.

Liderul unionist s-a aflat numai pentru câteva ore la Chișinău și la momentul la care a fost reținut de angajați ai Biroului de Migrație și Azil ieșea din oraș și se îndrepta spre România. Pe Calea Ieșilor, în apropiere de sectorul de poliție Buiucani, mașina în care George Simion se afla a fost trasă pe dreapta de un automobil de poliție cu girofar, pentru ca imediat după aceea să apară și o mașină din care au coborât mai multe persoane îmbrăcate în negru, dintre care două purtau însemnele Biroului de Migrație și Azil. Acestea l-au informat pe Simion că are interdicție de intrare pe teritoriul Republicii Moldova pentru o perioadă de 5 ani și l-au obligat să părăsească mașina cu care se deplasa și să urce în a lor, agresându-l fizic.

Au dat în mine, mi-au rupt și hainele, dar cel mai mult mă doare interdicția asta nouă de 5 ani, care e la fel de absurdă ca toate celelalte, sper să rupem granița nedreaptă de la Prut”, a declarat Simion după ce a trecut vama în România.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »